Man. City: harmadáron kerülhet Németországba a szélső

Vágólapra másolva!
2020.05.14. 06:56
null
Leroy Sanéról továbbra sem mondanak le Münchenben (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint a Bayern München a napokban egy 35 millió fontos ajánlattal próbálkozott a Manchester Cityben futballozó Leroy Sané játékjogának megvásárlására, ám azt az angolok élből visszautasították. A The Telegraph beszámolója szerint most újabb, 50 millió fontos ajánlat készül – ezen a koronavírus miatt kialakult új piaci helyzetben valóban elgondolkodhat a City. A múlt nyáron még 120-150 millió eurós átigazolási díjról lehetett olvasni...

 

A lap beszámolója szerint a Bayernnél továbbra is úgy számolnak, a 24 évesSané lehet a nyár sztárigazolása. Ám a korábban emlegetett 100 milliós nagyságrendű átigazolási díjat jelenleg a bajorok sem tudják kigazdálkodni – igaz, a jelek szerint nem is kell. A The Telegraph szerint az új, 50 millió fontos, mintegy 56 millió eurónak megfelelő ajánlat már elgondolkodtató lehet a Manchester City számára.

Az összeg alapvetően nem kevés, ám ha hozzátesszük, hogy a múlt nyáron 120, sőt 150 millió eurós átigazolási díjról is lehetett olvasni, a manchesteriek pedig három-négy hasonló kaliberű ajánlatra is nemet mondtak, mielőtt augusztusban már megegyezni látszottak a felek, nem is olyan sok. Konkrétan a tavalyi licitek fele, harmada. Aztán jött a Liverpool elleni angol szuperkupa-mérkőzés…

A nyilatkozatok alapján egyértelmű, a 2019-es Community Shielden összeszedett térdsérülése után bő fél évvel a Man. City tartalékcsapatába már vissza is térő Sané szívesen szerződne haza Németországba (Leroy a Ruhr-vidéki Essenben született, édesapja, a szenegáli válogatott Souleymane még Dakarban) és lenne a bajorok játékosa.

Korábban Sané új menedzsere, Damir Smoljan is árulkodó nyilatkozatot tett az ügyben: „Münchenben látja a lehetőségét annak, hogy a nagy célját, vagyis hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, elérje.” Mint emlékezetes, az Európai Labdarúgó-szövetség a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályok megszegése miatt a következő két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról.

A bajorok elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé az előző nyáron.

Azóta arról is lehetett olvasni, hogy a City elcserélné Leroy Sanét: a Bayerntől a hasonló poszton szereplő Kingsley Comant és némi pénzt kérnének a német játékjogáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik