Bayern: Semmi szükség nem volt erre – Matthäus kritikája

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 13:37
null
Matthäus (jobbra) Salihamidzicot (balra) bírálja (Fotó: Imago, archív)
Éles kritikával illette az aranylabdás Lothar Matthäus korábbi csapattársát, Hasan Salihamidzicot, a Bayern München jelenlegi sportigazgatóját.

 

A volt magyar szövetségi kapitány szerint tapintatlanság ebben az időszakban sztárigazolásokkal borzolni a kedélyeket. Lothar Matthäus szerint nem volt szerencsés a bosnyák sportvezető nemrég adott nyilatkozata, mely szerint a következő átigazolási időszakban nagy tehetséggel és nemzetközi klasszissal szeretnék megerősíteni a csapatot.

„Sokkal tapintatosabbnak kellett volna lennie – írta a Sky televízió honlapjának írt jegyzetében az Európa-bajnok védő. – Nemcsak az lepett meg, amit mondott, hanem az időzítés is. Semmi szükség nem volt ilyen kijelentésre akkor, amikor sok klub anyagi nehézségekkel küzd és a fennmaradása is veszélybe került. Arra is gondolni kellett volna, mi lesz akkor, ha a vártnál később indulhat újra a bajnokság, és a klub nem számolhat a tervezett bevételekkel. Egyébként is megfontoltabb átigazolási politikára lenne szükség, egyelőre a Lucas Hernandezért fizetett nyolcvanmillió eurós befektetés sem tűnik nyereséges üzletnek.”

A világbajnok francia védőt tavaly nyáron az Atlético Madridtól igazolták át a bajorok, ám a sérülései miatt mindössze tizenegy bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és vélhetően a bajnokság folytatásakor sem számít rá kezdőként Hansi Flick vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik