Gulácsi Pétert nem engedi el az RB Leipzig (Fotó: AFP)

 

A lap úgy tudja, hogy a spanyol csapat már felvette a kapcsolatot a német klubbal és három ajánlatot is tett Gulácsiért – a legutóbbi már 12 millió euró volt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Benfica is kiszemelte a magyar kapust, ám információink szerint a lipcseiek sportigazgatója a portugálok megkeresését is határozottan elutasította.

Az előző idényben harmadik helyen végző gárda hosszú távon a Schalke fiataljával, Alexander Nübellel pótolná Gulácsit, azonban még nem ezen a nyáron. A 29 éves kapuvédő az előző évad legjobbja lett a Kicker osztályzatai alapján a német élvonalban, 33 bajnokijából 16 találkozón nem kapott gólt. Jelenlegi szerződése 2022 nyaráig érvényes.

Németországban és Spanyolországban egyaránt augusztus 31-én zárul az átigazolási időszak, így folytatása bár lehet az ügynek, a Leipzig aligha lenne hajlandó elengedni két héttel az új szezon kezdete előtt az első számú kapusát. 

A Sevilla a 6. helyen zárt az előző kiírásban, így automatikusan az Európa-liga csoportkörébe jutott, míg az RB Leipzig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet majd.