Leipzig: Gulácsi díjat kapott, majd jótékonykodott

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.08.15. 18:44
Nagy megtiszteltetésben részesült Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa. Az előző idényben a Bundesligában az ő nevéhez fűződött a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés. Ennek eredményeként díjjal, valamint pénznyereménnyel jutalmazták, utóbbit egy helyi, gyermekeket segítő alapítványnak ajánlotta fel.

Az előző idényben legtöbb gól nélküli bajnoki mérkőzést felmutató kapust a győztesnek járó „Fehér Kesztyű” mellett 7500 eurós pénznyereménnyel is jutalmazták.„Fehér Kesztyű” mellett 7500 eurós pénznyereménnyel is jutalmazták.

A magyar válogatott kapusa azonban nem tartotta meg az összeget, helyette inkább jótékonykodott, egy lipcsei, gyermekeknek segítő alapítványnak ajánlotta fel a csaknem 2.5 millió forintos nyereményt.

RB Leipzig English on Twitter

Péter #Gulácsi has been awarded the 'White Glove' for keeping his sheets clean last season Well deserved, Péter! Our no. 1️⃣ is donating his prize money to the Bärenherz children's hospice


Gulácsi a legutóbbi idényben 33 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját a bajnokságban, és 16-szor nem kapott gólt. Ráadásul a kapott gólok átlagát is 1 gól alatt tudta tartani, mivel csak 27 gólt kapott a német élvonal elmúlt idényében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik