Légiósok: „Jelentős erősítésnek tekintjük Szalai megszerzését”

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 09:03
null
Szalai Ádám (jobbra) a legkevésbé sem kíván mellékszereplő lenni a Mainznál, szeretné gólokkal segíteni csapatát (Fotó: IMAGO IMAGES/ULMER PRESSEBILDAGENTUR)
Nem csupán a szakmai stáb, hanem az egyesület alkalmazottjai és a csapat szurkolói is nagyon örülnek a Mainznál Szalai Ádám visszatérésének.

 

A Hoffenheimet ötévnyi szolgálat után elhagyva Szalai Ádám augusztus végén visszatért a szintén a német élvonalban szereplő Mainzhoz, amelynél 2010 januárjában elkezdődött azóta is tartó Bundesliga-pályafutása. A 31 esztendős, 56-szoros válogatott középcsatár 2013-ig erősítette a mainzi együttest, utolsó idényében – egyéni csúcsot elérve – 13 góllal zárta a bajnokságot, első ottani időszakában 85 tétmeccsen szerepelve 24 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott.

Hogyan fogadták a nyár végén a mainziak? Többek között erről beszélgettünk Daniel Haasszal, a mainzi klubmédia vezetőjével.

Lesz ez még sokkal jobb is
Három fordulót követően a 18 csapatos Bundesliga utolsó helyén áll a Mainz, a Freiburgtól (0–3) és a címvédő Bayern Münchentől (1–6) idegenben, a Mönchengladbachtól (1–3) hazai pályán kapott ki.
„Régóta dolgozom már a Mainznál, pontosan látom, hogy csapatunk évről évre fejlődik. Most viszont beragadtunk a rajtnál, nem erre számítottunk – mondta az eddigi bajnoki szereplés kapcsán Daniel Haas. – A Bayern tényleg nagyon megvert minket, ez tény, a másik két eredmény viszont sokkal rosszabbul néz ki annál, mint amilyen teljesítményt nyújtott csapatunk. Különösen a Gladbach elleni mérkőzés fájó, azt nem lett volna szabad elveszítenünk, és a Freiburg sem futballozott le bennünket, sőt! Osztom Szalai Ádám véleményét, amely szerint nem jelenthet gondot élvonalbeli tagságunk meghosszabbítása.”

„Ahogyan Rouven Schröder sportigazgatónk és Sandro Schwarz vezetőedzőnk fogalmazott a szerződés aláírását követően, mi, alkalmazottak, no meg a szurkolóink is nagyon örültek Szalai Ádám visszatérésének – mondta a Nemzeti Sportnak a magyarul is kitűnően beszélő német úriember. – A transzfer utáni első napon kétszázötven új magyarországi rajongót szerzett klubunk a Facebookon, személyesen én is rengeteg pozitív üzenetet kaptam a magyar barátaimtól. Az Ádám visszatérésével kapcsolatos hozzászólások közül az egyik kedvencem: összenő, ami összetartozik.”

Most már „csak” az a kérdés, milyen szerep jut a magyar centernek. A Mainznál jó néhány csatár szerepel a keretben, igaz, a legjobbak közül jelenleg a francia Jean-Philippe Mateta és a dél-koreai Dzsi Dong Von is sérült.

„A támadószekcióban kialakult helyzet miatt csatárra volt szükségünk, igazán örömteli, hogy Ádámmal hamar meg tudtunk egyezni. Valószínű, hogy a vezetők azt gondolták, rutint csempésznek fiatal csapatunkba, és így a választásuk Szalaira esett – folytatta Daniel Haas. – Jelentős erősítésnek tekintjük a megszerzését, szerintem nem lesz gondja a játékpercekkel. Alapvetően két csatárral játszik a csapatunk, úgy gondolom, jó néhány mérkőzésen kezdő lesz. Ismerem őt, láttam dolgozni, biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz azért, hogy újra húzóember legyen. Sérültjeink felépülését követően óriási lesz a konkurencia a csapatnál, amiből csak profitálhatunk.”

Daniel Haas
Daniel Haas

Szalai első mainzi korszakában remek hármast alkotott a német válogatottal később (2014-ben) világbajnoki címet szerző André Schürrlével, valamint a szintén német Lewis Holtbyval, a közönség csak úgy hívta őket, Bruchweg-Boys. Egyikük már visszatért, Holtbynak pedig jelenleg nincs csapata…

„Még ha a közönségünk nagyon szeretné is, valószerűtlen a trió újbóli összeállása – mondta a klubmédia vezetője. – Schürrle a Dortmund játékosaként jelenleg a Szpartak Moszkvában futballozik kölcsönben, aligha tudjuk megszerezni. Bár Holtby jelenleg szabad, igaza van Szalai Ádámnak, aki azt mondta, a Bruchweg-Boys már a múlt – én is így látom. Ami engem illet, mindig is vártam, hogy magyar futballisták jöjjenek hozzánk. Szalai Ádám első mainzi időszakában egy darabig együtt játszott vele Stieber Zoltán, kétezertizenhárom óta azonban nem volt magyar labdarúgónk. Boldog vagyok, hogy Ádám ismét minket erősít, nagyszerű embert ismertem meg benne.”

Ne legyenek kétségeink: ő is boldog, hogy újra ott lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik