A német válogatott nem kevés összeggel támogatja a koronavírus elleni harcot (Fotó: AFP)

 

„Ritkaság az, amikor olyan pánikhangulat van világszerte, mint most. Nagyon jó látni, mennyire összetartóak az emberek. Mi, a nemzeti csapat tagjai, szeretnénk két és fél millió eurót felajánlani azért, hogy mi is segítsünk” – mondta Ginter a hivatalos Instagram-oldalán.

Goretzka, a Bayern München játékosa szerint nem csak az idősebbeket, hanem a fiatalabb generációt is érinti a koronavírus.

„Mindenkit szeretnék megkérni, hogy maradjon otthon. A mi feladatunk is, hogy otthon maradjunk és részt vegyünk abban, hogy megállítsuk a vírust. Az olyan platformokon, mint a wirhelfen.eu, te is kiveheted a részed a probléma megoldásából. A német válogatott szeretne két és fél millió eurót adományozni a jó ügy érdekében. Vigyázzatok magatokra, legyetek egészségesek, és remélem, hogy hamarosan találkozunk a futballpályán” – mondta Goretzka.

További információk várhatók Németországból, hiszen még össze fog ülni a DFB elnöke, Fritz Keller, a nemzeti csapat és az utánpótlás igazgatója, Oliver Bierhoff, valamint a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw.

Hallo Deutschland, der Fußball steht momentan still - die Gesundheit der Menschen und die Eindämmung des Virus über allem. Wir sehen aber, dass einige von euch nicht stillstehen, nicht stillstehen dürfen. Wir sehen Euren Einsatz und das Engagement da draußen. Wir sehen, wie Ihr Euch gegenseitig unterstützt, Euch gegenseitig helft. In den Krankenhäusern, den Altenheimen, in den Supermärkten und den Treppenhäusern, von Nachbar zu Nachbar. Das ist großartig! Nie war Solidarität wichtiger als heute. Wir als Mannschaft wollen unseren Teil beitragen und helfen. Deshalb haben wir uns entschieden, 2,5 Mio. Euro als Soforthilfe zur Verfügung zu stellen. Jede Geste, jede Hilfe zählt. Wir alle sind mehr gefordert denn je. Bleibt gesund und passt auf Euch auf! Eure Mannschaft @dfb_team @wirhelfen.eu

4,863 Likes, 89 Comments - Matthias Ginter (@matzeginter28) on Instagram: "Hallo Deutschland, der Fußball steht momentan still - die Gesundheit der Menschen und die..."