KoroNapló: Mindenki megszenvedi a helyzetet – Gulácsi Péter

GULÁCSI PÉTER (Lipcse)GULÁCSI PÉTER (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2020.04.04. 08:03
Lélekben már készül a zárt kapus folytatásra a magyar válogatott és a Leipzig labdarúgója, aki három kapuskesztyű felajánlásával segíti a várost.



„A Német Labdarúgó-szövetség legutóbbi döntése értelmében a tervek szerint május másodikán folytatódik a bajnokság, vélhetően zárt kapuk mögött. Mindannyian tudjuk, a meccsek varázsát jelentős részben a tömött széksorok jelentik, ugyanakkor a mostani kritikus helyzetben a futball gazdasági oldala is nagy szerepet játszik.

Ha hónapokat várnánk a folytatásra, a klubok jelentős része roppant nehéz anyagi helyzetbe kerülne, nem véletlen, hogy a négy legnagyobb német egyesület összefogott. Mindenkinek az az érdeke, hogy a következő hónap elején folytatódjon a bajnokság – természetesen a játékosok, a hozzátartozók és a klub alkalmazottainak egészségét az első helyre helyezve.

A televíziós közvetítésekből beérkező összegeknek köszönhetően némiképp stabilizálódna a klubok helyzete, láthatjuk, más országokban is krízis alakult ki az előre betervezett, ám kieső bevételek miatt. Mindenesetre nekünk, labdarúgóknak sem könnyű, sokan karrierünk csúcsán vagyunk, és elképzelhető, hogy éppen most kell majd üres stadionokban játszanunk.

Mindenki megszenvedi a helyzetet, mi is lemondtunk a fizetésünk egy részéről, ám van, akit sokkal érzékenyebben érint a vírus, mint minket – a klub rájuk is gondolt, ezért próbál segíteni a városnak. Az egyesület kezdeményezésére árverésre bocsátottam három pár kapuskesztyűt, a befolyó összegből Lipcsét támogatjuk, mert sok vállalkozás és munkahely veszélybe került a járvány miatt.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok), Galló Vilmos(Svédország), Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország),Vojvoda Dávid(Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik