Két fájós láb átigazolási és kereseti rekorderré teheti Sanét

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 17:25
null
Az új német rekorder? (Fotó: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, nyaralás közben anyagi csődös, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez elől valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt… És hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é, a harmadik a Bundesligáé.


Fura az élet, de ezt legkésőbb Babolcsai néni és a (bármelyik) rendszerváltás óta tudjuk, most a BAYERN MÜNCHENNÉL két fájós láb megmozgat kétszázmillió eurónál is többet: Serge Gnabry után Kingsley Coman is kidőlt a sorból, és ugyan a csapatorvos Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt mindenkit-megnyugtatott hogy-a-héten máris edzhet Coman, de a két sérülés mélységesen elgondolkodtatta a bajor vezetőket, akik megtekerték a srófot a Leroy Sané-ügyön: a Kicker szerint készek megadni a százmillió eurót a szélsőért, neki meg az évi húszmillió eurós bért, négy vagy öt esztendőre.

A leendő bundesligás vételi és kereseti rekorder gigafizetése már csak azért is érdekes, mert Robert Lewandowski hamarosan hosszabbíthat, és karrierje utolsó jó szerződését köti (állítólag az 2023-ig szól majd), Sané megvétele ürügyén meg jól összekapott a nagy nyilvánosság előtt az ügyet nem tagadó vezetőedző, Niko Kovac és a helyi kisisten, minden konkrétumot elhallgat(tat)ni akaró Karl-Heinz Rumminegge, mindenesetre a sajtóban felvetődött még a leverkuseni csodagyerek, Leon Bailey neve is, mert Callum Hudson-Odoi ügye holtpontra jutott, s csak pletyka lehetett Wilfried Zaha és a celtás Brais Méndez szála is. Egyes német lapok szerint Baileyvel már meg is egyeztek a müncheni elöljárók, de talonban tartják a témát a Manchester City válaszáig.

Ugyanis az angolok legalább 150 milliót kérnek Sanéért, amely a szélsőt a világ második legdrágább futballistájává tenné Neymar után, Pep Guardiola meg azzal „fenyegetőzik”, hogy Sané hamarosan hosszabbít velük – ugyanakkor egyes német források szerint a játékos már megegyezett a bajorokkal, és várja, hogy a két klub dűlőre jusson egymással.

A Bayern nem akar lemaradni a Benfica szokásos üstököseiről sem, a legújabb kiszemelt a 18 éves középcsatár-karmester Goncalo Ramos, az Espanyol szűrőjéért, Marc Rocáért pedig nem nyúl nagyon mélyen a zsebébe a München, magyarán nem adja meg a negyvenmillió eurós kivásárlási árat érte.


Sanéra minden bizonnyal beruház még a Bayern, amely a nyáron elveszítette egy legendás védőjét (Mats Hummels) és két legendás szélsőjét (Franck Ribéry, Arjen Robben), de vett két világbajnok védőt (Lucas Hernández, Benjamin Pavard), illetve megszerezte a konkurencia elől a fiatal támadót, Jann-Fiete Arpot. Fontos még megemlíteni, hogy a 2013-as triplázó csapatból már csak öten maradtak.

A Kicker idénybeharangozó magazinja ezt a kezdőt várja: Neuer – Kimmich, Süle, L. Hernández, Alaba – Thiago Alcántara – Gnabry, Th. Müller, Goretzka, Coman – Lewandowski.

HOFFENHEIM

„A Bundesliga falusi kiscsapata” ismét szintet lépett, ezen a nyáron 112 millió euróért adott el játékosokat, tavalyelőtt 46, azt megelőzően 37, előtte 57 milliós volt a bevétel – csakhogy a védelemből távozott Nico Schulz, a középpályás Kerem Demirbay, Nadiem Amiri kettőst elvitte a Bayer Leverkusen, Joelintonért pedig klubrekordot, 44 millió eurót fizetett a Newcastle United. Jött eleddig a sokszoros görög válogatott balbekk, Konsztantinosz Sztafilidisz, kölcsönbe a Schalkétől a rutinos, szintén sokszoros válogatott középpályás, Sebastian Rudy (hatmilliós vételi opcióval), az örmény szélső, Szargisz Adamjan, togói, illetve dán kollégája, Ihlas Bebou és Robert Skov – és nagyon fontos, hogy a Lipcséhez átigazoló Julian Nagelsmann helyett az új mester a viszonylag ismeretlen Alfred Schreuder lett, aki a Twenténél, a Hoffenheimnél és az Ajaxnál is volt segédedző. A kinevezés érdekessége, hogy az Ajax egymillió euró fájdalomdíjat kért Schreuder szerződésének felbontásáért...



A TSG hamarosan még több pénzt fizethet: ugyan a horvát Andrej Kramaric, az előző Bundesliga-idényben remeklő Isak Belfodil és ugyebár Szalai Ádám személyében három jó középcsatára is maradt a klubnak, de kiszemelt a Young Boys elefántcsontparti éke, Roger Assalé és a Fulham tartalékjai közül Martell Taylor-Crossdale. Apropó, Szalai: a télen majd már a 33. életévébe lépő támadót egyre komolyabban hívja volt klubja, a Mainz (ahol lesérült Jean-Philippe Mateta és Dzsi Dong Von is), a két középső védővel, a Kasim Adams, Kevin Akpoguma kettőssel egyetemben, a támadó középpályás Robert Zulj az Union Berlin kiszemeltje, Kevin Vogtot korábban a Bayern München kerülgette, kollégáját, Stefan Poscht a Schalke, Akpogumát az 1. FC Köln, a bal oldali középpályás Steven Zubert a VfB Stuttgart, Florian Grillitschet a Tottenham, Kramaricot a Roma.

 

Érdekes, hogy a fő tulajdonos Dietmar Hopp nem tervez nagybevásárlást, ssportigazgató Alexander Rosen szerint egyébként sem fizetnek senkiért sem húszmillió eurót, mert hosszú távra terveznek – a következő idényre sem tűztek ki konkrét célt.

„Olyan futballt akarunk játszani, amellyel azonosulni tud a közönség, és amely szórakoztatja is őket. Julian nagyszerű munkát végzett, forradalmi változások nem lesznek, támadni fogunk, a lehető legnagyobb sebességgel” – mondta az új edző, Schreuder, noha sokan azt hitték, jóval inkább a védekezésre fognak koncentrálni. Sportigazgatója pedig hozzátette: a „célorientált labdabirtokláson” sem fognak változtatni.

És ezt a Kicker szerint per pillanat egy Baumann – Bicakcic, Vogt, Hübner – Kaderábek, Grillitsch, Rudy, Zuber – Skov, Kramaric – Belfodil kezdőcsapattal tehetik a legnagyobb hatékonysággal.


1. FC UNION BERLIN

Nem a Hertha lesz Berlin egyeduralkodója ezentúl, hiszen felnőtt mellé a kistestvér, szó szerint, ugyanis immár belépett a Bundesligába, a nagyfiúk játszóterére. A volt keletnémet klub legutóbb 2001-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor nagy meglepetésre eljutott a Német Kupa döntőjébe, és bár ott kikapott a Schalkétól, elindulhatott az UEFA-kupában. Kisebb mélypontok után 2009-ben került fel ismét a másodosztályba, most pedig történelme során először a Buliba (ötödik volt NDK-sként a Dynamo Dresden, a Hansa Rostock, a VfB Leipzig és az Energie Cottbus után, az első volt keletberliniként), 21 231-es átlagnézőszámmal a háta mögött!

A köpenicki kerület szeme fénye reméli, hogy első osztályú tagsága nem lesz „köpenicki tréfa”: az 1900-as évek elején egy büntetett életű cipészmester, bizonyos Wilhelm Voigt kikölcsönzött egy rendőrtiszti egyenruhát, pár rendőrt elbolondítva letartóztatta a polgármestert, magához ragadta az irányítást és a városi pénztárat. Ugyan pár nap múlva lebukott, s börtönbe is vetették, mert régen még ilyesmi is fenyegette a tolvajokat, de végül megkegyelmezett neki a történteken jókat nevető II. Vilmos császár. A sikeredző Urs Fischer egy új csapatot kapott a nagy alkalomra: pár-pármillió euróért lett két új középcsatára (Anthony Ujah, Marcus Ingvartsen), három új középső védője (Marvin Friedrich, Neven Szubotics, Keven Schlotterbeck), két új középső középpályása (Robert Andrich, Christian Gentner), új karmestere (Julius Kade), új szűrője (Manuel Schmiedebach), új kapusa (Moritz Nicolas) és négy új szélsője (Suleiman Abdullahi, Marius Bülter, Florian Flecker, Sheraldo Becker).

A legérdekesebb a kissé kakukktojás Marvin Friedrich esete: az U19-es Európa-bajnok védőt tavaly 300 ezer euróért vették az Augsburgtól, amely egymillióért visszaopciózta idén nyáron, de az Union kétszer ennyiért visszavette, sőt még egymilliós bónuszt is bevállalt. A jelenlegi keret összértéke 36 millió euró, ez a második legkevesebb a ligában, a Bayern Münchennél átlagban ennyit ér egy játékos. A legjobb csapat a Gikiewicz – Trimmel, Marvin Friedrich, Szubotics, Reichel – Prömel, Schmiedebach, Gentner – Abdullahi, Ujah, Bülter tizenegy, ebből is látszik, csoda lenne a bennmaradás.

Telt ház lesz ismét


 

SC PADERBORN 07

Csak egy csapatnak ér kevesebbet a kerete az Unionénál, és az a másik újonc, a Paderborn. A másodosztály ezüstérmese, az egykori támadó, Steffen Baumgart együttese a feljutás után egyetlen eurót sem költött igazolásokra, csak aláírási pénzekre, mivel ingyen jött tíz játékos. A legértékesebb közülük az egymillió eurót érő szélső, Cauly, a 24 milliós keret legértékesebbje a 3.5 milliót érő középpályás, Sebastian Vasiliadis, tehát matematikailag kevés az esély arra, hogy ki ne essenek – igaz, amikor 2018-ban még a harmadosztályban vitézkedtek, akkor éppen olyan kevés volt az esély a 2019-es élvonalbeli szereplésre, mint most a bennmaradásra...

A legjobb tizenegy a Kicker szerint: J. Huth – Jans, Schonlau, Strohdiek, Holtmann – Cauly, Vasiliadis, Ritte, Antwi-Adjei – B. Gueye, Michel.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2019 NYARA

AUGSBURG
Érkezett:
Iago (Internacional, 6500000), Carlos Gruezo (Dallas, 4000000), Florian Niederlechner (Freiburg, 2500000), Ruben Vargas (Luzern, 2500000), Noah Sarenren Bazee (Hannover, 1700000), Marvin Friedrich (Union Berlin, 1000000), Mads Pedersen (Nordsjaelland, 800000),Marek Suchy (FC Basel, i.), Reece Oxford (West Ham, 2 000 000), Tomas Koubek (Rennes, 7 500 000)
Kölcsönből vissza: Uszami Takasi (Düsseldorf), Caiuby (Grasshoppers), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt)
Távozott: Jonathan Schmid (Freiburg, 4000000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Hoffenheim, i.), Ku Dzsa Csol (al-Garafa, i.), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (szl.), Ddzsi Dong Von (Mainz, i.), Uszami Takasi (Gamba Oszaka), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt, 12 000 000)
Kölcsönbe: Kevin Danso (Southampton)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (West Ham), Gregor Kobel (Hoffenheim)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 32000000), Moussa Diaby (PSG, 15000000), Daley Sinkgraven (Ajax, 5000000), Nadiem Amiri (Hoffenheim, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kucz (DSC)
Távozott: Julian Brandt (Dortmund, 25000000), Sam Schreck (Groningen), Dominik Kohr (Eintracht Frankfurt, 8 500 000)
Kölcsönből vissza: Isaac Kiese Thelin (Anderlecht)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Lucas Hernández (Atlético Madrid, 80000000 euró), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart, 35000000), Jann-Fiete Arp (Hamburg, 3000000)
Távozott: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 30500000), Marco Friedl (Werder Bremen, kölcsön után végleg), Franck Ribéry (szerződése lejárt), Arjen Robben (visszavonult), Rafinha (Flamengo, ingyen)
Kölcsönből vissza: James Rodríguez (Real Madrid)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Mats Hummels (Bayern München, 30500000), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach, 25500000), Nico Schulz (Hoffenheim, 25500000), Julian Brandt (Leverkusen, 25000000), Paco Alcácer (Barcelona, kv., 21000000), Mateu Morey ( Barcelona U19, i.)
Kölcsönből vissza: Jeremy Toljan (Celtic), André Schürrle (Fulham), Kagava Sindzsi (Besiktas), Felix Passlack (Norwich City)
Távozott: Alexander Isak (Real Sociedad, kv., 6500000), Abdou Diallo (PSG, 32 000 000), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, kv., 4 000 000), Kagava Sindzsi (Real Zaragoza, 3 000 000), Maximilian Philipp (Dinamo Moszkva, 20 000 000)
Kölcsönbe: Felix Passlack (Fortuna Sittard), Jeremy Toljan (Sassuolo, 2 500 000), André Schürrle (Szpartak Moszkva, 1 000 000), Ömer Toprak (Werder Bremen, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Christian Pulisic (Chelsea)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Stefan Lainer (RB Salzburg, 12000000), Breel Embolo (Schalke, 10000000), Marcus Thuram (Guingamp, 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Bénes László (Holstein Kiel)
Távozott: Thorgan Hazard (Dortmund, 25 500 000), Josip Drmic (Norwich City, i.)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Djibril Sow (Young Boys, 9000000), Filip Kosztics (Hamburg, kv., 6000000), Luka Jovics (Benfica, kv., 5000000), Dejan Joveljics (Crvena zvezda, 4000000), Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 8 500 000), Erik Durm (Huddersfield, i.), Martin Hinteregger (Augsburg, 12 000 000), Sebastian Rode (Dortmund, kv., 4 000 000), Kevin Trapp (PSG, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Marijan Cavar (Osijek), Nicolai Müller (Hannover), Danny Blum (Las Palmas), Max Besuschkow (Saint Gilloise), Kamada Daicsi (St. Truiden), Felix Wiedwald (Duisbur)
Távozott: Luka Jovics (Real Madrid, 60000000), Andersson Ordónez (LDU Quito, 450000), Danny Blum (Bochum, 250000), Branimir Hrgota (Greuther Fürth, i.), Nelson Mandela (szl.), Max Besuschkow (Jahn Regensburg), Sébastien Haller (West Ham, 40 000 000)
Kölcsönbe: Jetro Willems (Newcastle United, 1 000 000), Tuta (Kortrijk)
Kölcsönből vissza: Kevin Trapp (PSG), Martin Hinteregger (Augsburg)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Thomas Pledl (Ingolstadt, i.), Nana Ampomah (Waasland-Beveren, 4 000 000), Markus Suttner (Brighton, kv.), Kelvin Ofori (Right to Dream, i.)
Kölcsönbe: Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf),Erik Thommy (VfB Stuttgart),Zack Steffen (Manchester City), Lewis Baker (Chelsea), Kasim Adams (Hoffenheim)
Kölcsönből vissza: Emmanuel Iyoha (Erzgebirge Aue), Havard Nielsen (Duisburg)
Távozott: Marvin Ducksch (Hannover, 1750000), Benito Raman (Schalke), Havard Nielsen (Greuther Fürth)
Kölcsönbe: Emmanuel Iyoha (Holstein Kiel), Jaroslav Drobny (szl.)
Kölcsönből vissza: Marcin Kaminski (VfB Stuttgart), Uszami Takasi (Augsburg), Dodi Lukebakio (Watford)

FREIBURG
Érkezett:
Jong Vu Jong (Bayern München II, 4500000), Jonathan Schmid (Augsburg, 4000000), Kvon Csang Hun (Dijon, 3000000), Luca Itter (Wolfsburg, 2500000)
Kölcsönből vissza: Fabian Schleusener (Sandhausen), Patrick Kammerbauer (Holstein Kiel), Vincent Sierro (St. Gallen), Jonas Föhrenbach (Jahn Regensburg), Yoric Ravet (Grasshoppers)
Távozott: Florian Niederlechner (Augsburg, 2500000), Vincent Sierro (Young Boys, 1500000), Jonas Föhrenbach (Heidenheim, 500000),Fabian Schleusener (Nürnberg, 450 000)
Kölcsönbe: Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Pascal Stenzel (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Vincenzo Grifo (Hoffenheim)

HOFFENHEIM
Érkezett: Ihlas Bebou (Hannover, 8500000), Sargis Adamyan (Jahn Regensburg, 1500000), Konsztantinosz Sztafilidisz (Augsburg, i.), Robert Skov (Köbenhavn, 10 000 000)
Kölcsönbe: Sebastian Rudy (Schalke, 850 000)
Kölcsönből vissza: Justin Hoogma (St. Pauli), Kevin Akpoguma (Hannover), Steven Zuber (VfB Stuttgart), Robert Zulj (Union Berlin), Vincenzo Grifo (Freiburg), Havard Nordtveit (Fulham), Philipp Ochs (Aalborg), Gregor Kobel (Augsburg), Felipe Pires (Palmeiras)
Távozott: Kerem Demirbay (Leverkusen, 32000000), Nico Schulz (Dortmund, 25500000), Antonio Colak (HNK Rijeka, kv., 850000), Robin Hack (Nürnberg, 500000), Joelinton (Newcastle United, 44 000 000), Nadiem Amiri (Leverkusen, 9 000 000)
Kölcsönbe: Gregor Kobel (VfB Stuttgart), David Otto (Heidenheim), Felipe Pires (Fortaleza), Justin Hoogma (Utrecht), Kasim Adams (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönből vissza: Reiss Nelson (Arsenal)

HERTHA BSC
Érkezett: Eduard Löwen (Nürnberg, 7000000), Dedryck Boyata (Celtic Glasgow, i.), Daishawn Redan (Chelsea U23, 2 700 000), Dodi Lukebakio (Watford, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Alexander Esswein (VfB Stuttgart), Sidney Friede (Royal Mouscron)
Távozott: Valentino Lazaro (Inter, 22000000), Fabian Lustenberger (Young Boys, i.), Julius Kade (Union Berlin, i.), Jonathan Klinsmann (St. Gallen, i.)
Kölcsönből vissza: Derrick Luckassen (PSV)

1. FC KÖLN
Érkezett: Birger Verstraete (Gent, 3500000), Kingsley Ehizibue (Zwolle, 2000000), Kingsley Schindler (Holstein Kiel, i.), Elljesz Szkiri (Montpellier, 6 000 000), Sebastiaan Bornauw (Anderlecht, 6 000 000)
Kölcsönből vissza: Tim Handwerker (Groningen)
Távozott: Serhou Guirassy (Amiens, 6000 000), Johannes Geis (Nürnberg, i.), Matthias Lehmann (visszavonult), Tim Handwerker (Nürnberg)
Kölcsönbe: Joao Queirós (Willem II)

MAINZ
Érkezett: Edimilson Fernandes (West Ham, 7500000), Aarón Martín (Espanyol, 6000000), Ronaël Pierre-Gabriel (Monaco, 5500000), Jonathan Meier (Bayern München II, 1200000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.), Jeremiah St. Juste (Feyenoord, 9 000 000)
Kölcsönbe: Taiwo Awoniyi (Liverpool, 500 000)
Kölcsönből vissza: Aaron Seydel (Holstein Kiel), José Rodríguez (Fortuna Sittard)
Távozott: Anthony Ujah (Union Berlin, 2000000), Giulio Donati (szl.), Gaëtan Bussmann (szl.), Emil Berggreen (Twente, i.), Jannik Huth (Paderborn), René Adler (visszavonult), Marin Sverko (Mainz II), Niko Bungert (visszavonult), Jean-Philippe Gbamin (Everton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Gerrit Holtmann (Paderborn), Issah Abass (Utrecht)
Kölcsönből vissza: Aarón Martín (Espanyol)

PADERBORN
Érkezett: Johannes Dörfler (Uerdingen, i.), Marcel Hilssner (Hansa Rostock, i.), Cauly (Duisburg, i.), Rifet Kapic (Grasshoppers)
Kölcsönbe: Laurent Jans (Metz)
Távozott: Gerrit Holtmann (Mainz), Philipp Klement (VfB Stuttgart, 2500000), Bernard Tekpetey (Schalke, 2500000), Schindler Olivér (szl.)

RB LEIPZIG
Érkezett: Hannes Wolf (RB Salzburg, 12000000), Luan Candido (Palmeiras U20, 8000000), Christopher Nkunku (PSG, 13 000 000), Ademola Lookman (Everton, 18 000 000), Philipp Tschauner (Hannover, 350 000)
Kölcsönbe: Ethan Ampadu (Chelsea, 650 000)
Távozott: Bruma (PSV, 15000000), Marius Müller (Luzern)
Kölcsönből vissza: Emile Smith Rowe (Arsenal U23)

SCHALKE
Érkezett: Ozan Kabak (VfB Stuttgart, 15000000), Bernard Tekpetey (Paderborn, 2500000), Benito Raman (Fortuna Düsseldorf), Markus Schubert (Dynamo Dresden, i.)
Kölcsönbe: Jonjoe Kenny (Everton)
Kölcsönből vissza: Pablo Insua (Huesca), Fabian Reese (Greuther Fürth)
Távozott: Breel Embolo (Mönchengladbach, 10000000), Benjamin Goller (Werder Bremen, i.), Sascha Riether (visszavonult)
Kölcsönbe: Cedric Teuchert (Hannover), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Norwich City, 3 000 000), Sebastian Rudy (Hoffenheim, 850 000)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

UNION BERLIN
Érkezett: Anthony Ujah (Mainz, 2000000), Marcus Ingvartsen (Genk, 1500000), Robert Andrich (Heidenheim, 1000000), Suleiman Abdullahi (Braunschweig, kv., 500000), Julius Kade (Hertha, i.), Florian Flecker (Hartberg, i.), Sheraldo Becker (Den Haag, i.), Manuel Schmiedebach (Hannover, kv.), Neven Szubotics (St.-Étienne, i.), Marvin Friedrich (Union Berlin, 2 000 000), Christian Gentner (VfB Stuttgart, i.)
Kölcsönbe: Moritz Nicolas (Mönchengladbach), Keven Schlotterbeck (Freiburg), Marius Bülter (Magdeburg, 400 000)
Távozott: Marvin Friedrich (Augsburg, 1000000), Eroll Zejnullahu (CZ Jena, i.), Marcel Hartel (Union Berlin, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Carlos Mané (Sporting CP), Robert Zulj (Hoffenheim)

WERDER BREMEN
Érkezett: Niclas Füllkrug (Hannover, 6500000), Marco Friedl (Bayern München, kv., 3500000), Benjamin Goller (Schalke, i.)
Kölcsönbe: Ömer Toprak (Werder Bremen, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Robert Bauer (Nürnberg), Niklas Schmidt (Wehen Wiesbaden)
Távozott: Aron Jóhannsson (Hammarby, i.), Thanosz Pecosz (szl.), Max Kruse (Fenerbahce, i.)
Kölcsönbe: Niklas Schmidt (Osnabrück), Jan-Niklas Beste (Emmen)

WOLFSBURG
Érkezett: Xaver Schlager (RB Salzburg, 15000000), Kevin Mbabu (Young Boys, 9200000), Joao Victor (LASK, 3500000), Paulo Otávio (Ingolstadt, 1100000), John Yeboah (Wolfsburg U19)
Kölcsönbe: Lukas Nmecha (Manchester City U23)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Schalke)
Távozott: Landry Dimata (Anderlecht, kv., 5000000), Victor Osimhen (Charleroi, 3500000), Luca Itter (Freiburg, 2500000), Paul Seguin (Greuther Fürth, 300000), Paul Verhaegh (Twente, i.), Sebastian Jung (Hannover, i.), Riechedly Bazoer (Vitesse)
Kölcsönbe: Marvin Stefaniak (Greuther Fürth)

LEZÁRVA VASÁRNAP DÉLBEN.
Kv.: kölcsön után végleg

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik