Youssoufa Moukoko a papírjai szerint 2004. november 20-án született Kamerunban. Ami azt jelenti, még nincs 13 éves. Ám a kinézete és a játéka arra utal, bőven több ennél a tehetség.

A támadóról – akiről már mi is írtunk – ráadásul saját edzői sem tudják megállapítani, pontosan hány éves, ami a Borussia Dortmundon belül is okoz némi feszültséget, a trénerek ugyanis egymással veszekednek arról, melyik korosztályban kellene játszatni Moukokót.

Tizenkét éves lenne csak a német tehetség? (Fotó: Twitter)

„Nem vagyok szakember, ha gyermekek korának megállapításáról van szó, de azt el tudom képzelni, hogy Youssoufánál csak megbecsülték a születési dátumát. Talán egy vagy két évvel idősebb. Őt nem lenne szabad emiatt bántani, hiszen nem akar csalni. A Bayern Münchennél is láttam egy 13 évest, aki 18-nak nézett ki. Csak annyi volt a különbség, hogy róla nem írtak semmit…” – mondta a spox.com-nak Timo Preus, a Borussia Dortmund U23-as csapatának edzője.

Akármekkora tehetség is Moukoko, az mindenesetre azért sokak szerint gyanús, hogy hét meccsen már 16 gólnál jár az U17-es korosztályban…

Tizenkét éves lenne csak a német tehetség? (Fotó: Twitter)