Marco Russ profi pályafutásának első jelentős trófeája (Fotó: AFP)

 

Russt 2016 májusában diagnosztizálták daganatos megbetegedéssel. A német játékosnál véletlenül fedezték fel a betegséget: doppingtesztre kötelezték, s a német szövetség (DFB) nem sokkal később bejelentette, hogy pozitív lett az eredmény, a védő szervezetében feltűnően magas volt a HCG nevű hormon tartalma.

Az értékek miatt vizsgálatoknak vetették alá Russt, s nem sokkal később jött a sokkoló hír: tumort találtak (ez megmagyarázta a megnövekedett értékeket is). A frankfurti csapat honorálta a klubhűséget, 2016 szeptemberében kétéves új szerződést kínált a beteg futballistának, akinek a 2016–2017-es szezon végén járt volna le a kontraktusa.

Russ a Frankfurt saját nevelésű labdarúgója, 2004-ben kapott profi szerződést az Eintrachttól. Időközben volt egy rövid wolfsburgi kitérője, ezt leszámítva végig hű maradt a Majna-partiakhoz.

A 32 esztendős játékos 2017 februárjában tért vissza a pályára, a Bayern elleni kupadöntőn pedig csereként 16 percet szerepelt a múlt héten.

Most a bal combjára tetováltatta a trófea képét, hogy örök nyoma legyen a testén. Russ jelenlegi megállapodása egyébként 2019 nyaráig érvényes.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
Bayern München–Eintracht Frankfurt 1–3
(Lewandowski 53., ill. Rebic 11., 82., Gacsinovics 96.)