Játékossors: itt a vége! – Schweinsteiger visszavonul

T. I., H. T.T. I., H. T.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 16:16
null
Tavaly augusztusban az Allianz Aréna közönsége már elbúcsúzott Bastian Schweinsteigertől (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Bastian Schweinsteiger. A 35 esztendős labdarúgó legutóbb Nikolics Nemanja csapattársaként a Chicago Fire-ben futballozott, ám hasonlóan a magyar támadóhoz, az ő szerződése is kifutott a hétvégén befejeződő idényben. Schweinsteiger 2002-ben kezdődő profi pályafutása alatt csupán három klubban, a Fire mellett a Manchester Unitedben, valamint nevelőegyesületében, a Bayern Münchenben futballozott.

„Kedves Szurkolók, eljött az idő: a szezon végeztével visszavonulok az aktív labdarúgástól. Köszönetet szeretnék mondani nektek és a csapataimnak, a Bayern Münchennek, a Manchester Unitednek, a Chicago Fire-nek és a német válogatottnak – Ti tettétek lehetővé ezt a hihetetlen időszakot számomra. Természetesen köszönöm feleségemnek, Ana Ivanovicsnak és a családomnak a támogatást. Kicsit szomorkás vagyok, hogy befejezem a pályafutásomat, de alig várom az új, izgalmas feladatokat, amelyek hamarosan rám várnak. Hű maradok a labdarúgáshoz. Ezer köszönet az együtt töltött időért, a szívemben őrizlek titeket! A Ti Bastitok" – búcsúzott hivatalos Facebook-oldalán a német középpályás.

Schweinsteiger klubszínekben 663 felnőtt-tétmérkőzéssel, a válogatottban pedig 121 fellépéssel a háta mögött akasztja szögre a stoplist.

Már a 2002–2003-as idényben bajnok lett a Bayern Münchennel, majd ezt követően még hétszer emelhette magasba a német Bundesliga győztesének járó „salátástálat”. Emellett hétszer a Német Kupát is elhódította a bajor klubbal. Legnagyobb klubsikerére 2013-ig kellett várnia: alapember volt a Bajnokok Ligája-győztes Bayernben is.


2015 nyarán 9 millió euróért cserébe szerződött a Manchester Unitedhez, amelyben azonban nem tudott megragadni, másfél idény alatt csupán 35 tétmérkőzésen lépett pályára, igaz, egy FA-kupa-győzelem így is összejött számára.

A Chicago Fire 2017 márciusában jelentette be az érkezését, azóta 85 találkozón nyolcszor volt eredményes az MLS-ben.

A német válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes lett, kétszer nyert világbajnoki bronzot (2006, 2010), míg végül 2014-ben világbajnoki diadal részese lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik