Heynckes: Guardiola jól öltözött, és van egy tökéletes csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.28. 11:08
null
A jól öltözött Guardiola a vereség ellenére nem csalódott (Fotó: Reuters)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata nyerte meg a német Szuperkupát, miután hazai pályán 4–2-re legyőzte a Bayern Münchent. A mérkőzést követően a dortmundiak vezetőedzője, Jürgen Klopp elégedett volt játékosai teljesítményével, de a müncheniek mestere, Pep Guardiola sem volt elkeseredve a vereség ellenére. A müncheniektől az előző szezon végén távozó Jupp Heynckes szerint korábbi csapata a bajnoki rajtra csúcsformában lesz.

„Pokoli egy meccs volt ez így két héttel a bajnokság kezdete előtt. A nézők nagyszerű összecsapást láthattak, amelyen látszott, hogy a csapatok mindent megtesznek a kupa elhódításáért. A győztes boldog, a vesztest pedig nem érdekli a vereség, ez a csodálatos a Szuperkupában” – mondta Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A lefújás után természetesen a Bayern München kispadján első tétmeccsén debütáló Pep Guardiola is megszólalt, és alátámasztotta Klopp szavait, miszerint a vereség nem viselte meg őket különösebben.

„Nyertek, gratulálunk nekik, de nem azért vagyok itt, hogy kielemezzem, melyik csapat játszott jobban. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, mivel remekül játszottunk, és a Dortmundot sem éreztem sokkal jobbnak. Vereséget szenvedtünk, de nem Daniel Van Buyten öngólja miatt, egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy ilyen a futball. Van még egy kis időnk a bajnokság kezdetéig, kielemezzük majd ezt a meccset is” – mondta Guardiola.

A 2012–2013-as idény után a Bayern vezetőedzői posztjáról leköszönő Jupp Heynckes is kiértékelte korábbi csapata szereplését, és bár nem volt teljesen elégedett, szerinte Guardiola együttese még sokra viheti.

„Természetesen nem vagyok boldog, hiszen még mindig sajátomnak érzem ezeket a játékosokat, és most kikaptak. Úgy gondolom ennek ellenére, hogy már nincsenek messze a legjobb formájuktól. Pep jól néz ki, jól öltözött, és van egy tökéletes csapata. Mégis, mi baj lehet?” – értékelt Heynckes a ZDF-nek.

Borussia Dortmund–Bayern München 4–2

EMLÉKEZTETŐÜL – NÉMET SZUPERKUPA
BORUSSIA DORTMUND–BAYERN MÜNCHEN 4–2
(1–0)
Dortmund, Signal-Iduna-Park. Vezette: Jochen Drees
BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller – Grosskreutz, Hummels, Szubotics, Schmelzer – Sahin, S. Bender (Kehl, 46.) – Blaszczykowski (Aubameyang, 72.), Gündogan (Papasztathopulosz, 88.), Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
BAYERN MÜNCHEN: Starke – Lahm, J. Boateng, Van Buyten, Alaba – T. Alcántara – Robben, Th. Müller, Kroos (Dante, 86.), Shaqiri (Schweinsteiger, 67.) – Mandzukic (Pizarro, 75.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Reus (6., 86.), Van Buyten (56. – öngól), Gündogan (57.), ill. Robben (54., 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik