Hertha: több meccsre eltiltották a csatárt, aki fejbe dobta a dortmundi kapust

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 12:26
null
Vedad Ibisevicnek mutatja Tobias Welz játékvezető, hogy el kell hagynia a pályát (Fotó: AFP)
Három bajnokira szóló eltiltást és 15 ezer eurós pénzbüntetést kapott Vedad Ibisevic, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgója. A bosnyák támadó a Borussia Dortmund elleni hazai bajnoki (2–3) hosszabbításában fejbe dobta labdával Roman Bürkit, a vendégek kapusát.

A rendes játékidő, sőt, a jelzett négyperces hosszabbítás is letelt már a Hertha–Dortmund találkozón, amikor Vedad Ibisevic úgy döntött, a felgyülemlett feszültséget úgy vezeti le, hogy Roman Bürkit fejbe dobja egy labdával. Tobias Welz játékvezető azonnal fel is mutatta a piros lapot a berliniek játékosának, akit a német szövetség (DFB) három mérkőzésre eltiltott sportszerűtlen viselkedés miatt.

IBISEVIC DOBÁSA

Dárdai Pál viccelődött Ibisevic jelenetével, majd elnézést kért játékosa nevében. „Ha szándékos volt, akkor inkább kézilabdáznia kellene, jól célzott. Természetesen nem lett volna szabad így viselkednie. Elnézést kérünk miatta” – idézi a Kicker a magyar vezetőedzőt.

Érzékeny veszteség lehet a Bundesligában ebben az idényben 9 gólt szerző Ibisevic kiválása a gyenge formában lévő – legutóbbi öt bajnokiján négy pontot szerző – Hertha számára: sorrendben az RB Leipzig, a Fortuna Düsseldorf és a Hoffenheim elleni mérkőzéseket hagyja ki a 34 éves csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik