Hertha: Nincs menedzserem, aki intézkedjen – Dárdai a Bayernről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.12. 13:49
null
Dárdai Pál szerint lépésről lépésre kell haladni (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője fiáról, ifjabb Dárdai Pálról és a Bayern Münchenről is beszélt a Bildnek adott interjúban.

 

Mint ismert, nemrégiben távozott Carlo Ancelotti a Bayern München kispadjáról, némi huzavona után a klub régi-új trénerét, Jupp Heynckest nevezték ki utódjának a szezon végéig. A Bild Dárdait arról faggatta, lenne-e a bajorok vezetőedzője a későbbiekben. „Nincs menedzserem, aki intézné az ügyet – jegyezte meg humorosan Dárdai Pál. – Azt gondolom, a fiatal edzőknek mindig tanulniuk kell, lépésről lépésről kellene haladni.”

A magyar szakember fiát, Palkót a Hertha egyik legnagyobb tehetségének tartják. „Ha egy ideje nem találkoztunk és meglátom az öltözőben, mindig megpuszilom. Nem érdekel, a játékosok mit gondolnak. Amikor először edzett az első csapattal, otthon nem mondtam neki semmit. Felhívtam az U19-es gárda trénerért, és ő mondta el neki. Ez vicces, de így van. Mindig többet kell nyújtania, mint a többieknek, hogy bekerüljön a csapatba. Az edzők gyermekeinek mindig nehezebb. Nekem is bizonyítanom kellett édesapámnak.”

Dárdait a megfelelő táplálkozásról is kérdezték. „A szállodákban mindig nagyon jó ételeket kapunk, de őszintén szólva mindig ugyanolyanokat. Úgy eszünk, mint a robotok. Mindig örülök, amikor otthon a feleségem főztjét ehetem.”

Dárdainak határozott elképzelése van jövőjével kapcsolatban. „A tervem az volt, hogy néhány évig dolgozom az utánpótlásban, aztán a Hertha felnőttcsapatánál, végül pedig a magyar válogatottnál. Aztán máshogy alakult a pályafutásom. Úgy érzem, most a megfelelő helyen vagyok. De talán eljön az a pillanat, amikor újra fiatalokkal fogok foglalkozni."

NÉMET BUNDESLIGA
8. FORDULÓ, PÉNTEK

20.30: VfB Stuttgart–1. FC Köln (Tv: Eurosport 2)
SZOMBAT
15.30:
Bayern München–Freiburg (Tv: Eurosport 2)
15.30: Hoffenheim–Augsburg
15.30: Hertha BSC–Schalke 04
15.30: Mainz–Hamburg
15.30: Hannover–Eintracht Frankfurt
18.30: Borussia Dortmund–RB Leipzig (Tv: Eurosport 2)
VASÁRNAP
15.30: Bayer Leverkusen–Wolfsburg (Tv: Eurosport2)
18.00: Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik