Hertha: Niko Kovac dicsérte Dárdai Pált a kupacsata után

HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 07:21
null
Niko Kovac tudja, Dárdai Pálnak nem csak szerencséje van a Herthánál (Fotó: AFP)
Dárdai Pál és Niko Kovac is úgy érzi, megérdemelten jutott tovább a Bayern München a Német Kupában. A Hertha magyar vezetőedzője szerint csapata lelkesen küzdött, de ebben most nem volt több. A bajorok trénere a Nemzeti Sport kérdésére néhány szót is ejtett kollégájáról, egykori csapattársáról.

„A csapat lelkesen küzdött, a labda elleni harcban jól dolgoztunk. Ha a Bayern München ellen kettő kettőt érsz el és jön a hosszabbítás, gondolhatod, hogy talán lehet benne több, de ebben most nem volt. Ha nem tudod magad tehermentesíteni labdabirtoklással és nem tudsz gólhelyzeteket kialakítani, akkor megérdemelten veszítettél. Ettől függetlenül keserű a vereség, jó lett volna a tizenegyesekig eljutni, de a pályán látottak alapján megérdemelten jutott tovább a Bayern” – értékeltea Bayern München elleni, hosszabbítás után 3–2-re elveszített mérkőzésen történteket Dárdai Pál a Nemzeti Spornak.

Niko Kovac is gratulált a magyar trénernek, hogy már négy évre irányítja a Herthát.

„Egy kiesés elől menekülő gárdát vett át, amelyből később egy erős középcsapatot faragott. A Hertha mindig stabil teljesítményre képes, ebben az idényben a dobogón is állt a tabellán, ez is mutatja a kvalitását. Egyszer lehet szerencséje az embernek, de éveken át...” – dicsérte Dárdai munkásságát a Bayern München vezetőedzője.

Kovac továbbá elmondta, a Bayern megérdemelten jutott tovább, dominált a mérkőzésen. Arra a kérdésre, hogy készen áll-e a csapata a közelgő Liverpool elleni BL-meccsre, röviden annyit válaszolt: igen!

A teljes sajtótájékoztató– németül.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Hertha BSC–Bayern München 2–3(Mittelstädt 3., Selke 67., ill. Gnabry 7., 49., Coman 98.)– hosszabbítás után

SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Holstein Kiel (II.)–Augsburg 0–1(Gregoritsch 85.)
RB Leipzig–Wolfsburg1–0(Cunha 9.)
Schalke–Fortuna Düsseldorf4–1(Kutucu 30., Sa. Sané 48., 87., Uth 53., ill. Hennings 71.)
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Borussia Dortmund–Werder Bremen 3–3(Reus 45+3., Pulisic 105., Hakimi 113., ill. Rashica 5., Pizarro 108., Harnik 118.) –11-esekkel 2–4
MSV Duisburg (II.)–Paderborn (II.) 1–3(Oliveira-Souza 47., ill. Tekpetey 52., Proger 60., Antwi-Adjej 75.)
Hamburger SV (II.)
–Nürnberg1–0(Özcan 54.)
Heidenheim (II.)–Bayer Leverkusen2–1(Dovedan 47., Multhaup 72., ill. Brandt 44.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik