Hertha: „Most már tudjuk, hogy rossz döntés volt Covic kinevezése”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 09:37
null
Fabian Lustenberger és Dárdai Pál (Fotó: AFP)
Fabian Lustenberger, a Hertha BSC volt labdarúgója a német SPORT1-nek adott interjút, amelyben Dárdai Pálról, Ante Covicról és távozásának legfőbb okáról is beszélt. 

 

Lustenberger a Hertha csapatkapitánya volt, egészen 2007-től 2019-ig játszott Berlinben. A 31 esztendős játékos éppen akkor távozott a klubtól, amikor Dárdai Pál is. A svájci játékos elárulta, nem azért hagyta ott a fővárosi csapatot, mert a magyar edzőt menesztették.

„Nem Dárdai miatt távoztam. A családom miatt döntöttem így, hiszen ők már 2017 óta Svájcban éltek, és nagyon nehéz volt, hogy alig találkoztam velük. A szerződésem 2019-ben járt le a Herthánál, aztán a Young Boys megkeresett. Mindenki jól járt így, nem voltak hosszas tárgyalások” – mondta Lustenberger.

A svájci válogatott futballista szerint az emberek mindig utólag okosabbak, de tény, hogy nem volt jó döntés Dárdai menesztése.

„Akik így döntöttek, azok vállalták a felelősséget. Dárdai négy és fél évig volt a Hertha vezetőedzője, manapság ez igen soknak számít, és minden tiszteletet megérdemel. Utólag mindig könnyű okosabbnak lenni, most már tudjuk, hogy rossz döntés volt Ante Covic kinevezése. Dárdai sikeres időszakot élt meg a Herthával, most pedig ismét a csapaton belül dolgozik, a fiatalokkal” – folytatta a svájci játékos.

„A futball egy üzlet. Manapság teljesen normális, hogy leváltanak edzőket, akikkel jól ment a csapatnak. A Mönchengladbachhal is ez történt, amikor megérkezett Marco Rose” – mondta a Hertha volt játékosa.

Lustenberger Michael Preetzről, a Hertha klubmenedzseréről is beszélt. Szerinte a klub jó irányba halad vele, valamint az is kiderült, hogy egyszerű volt vele tárgyalni.

„Háromszor hosszabbította meg a szerződésem, azt gondolom, ez mindent elmond arról, mennyire jó volt a kapcsolatunk. Szerettem vele dolgozni, és neki is köszönhető, hogy a Hertha az Európa-ligáért küzdhetett. Jó irányba haladt a csapat, s bár most volt egy visszalépés, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét európai kupaporondon láthatjuk a Herthát” – tette hozzá Fabian Lustenberger.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik