Hertha: hat év után távozik a korábbi csapatkapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.13. 15:01
null
Per Skjelbred távozik a Herthától az idény végén (Fotó: AFP)
Szerződésének lejártával, az idény végén távozik a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatától Per Skjelbred – közölte a berlini klub a hivatalos honlapján. A 43-szoros norvég válogatott középpályás hazatér, és a Rosenborgban folytatja pályafutását.

 

Skjelbred 2013 szeptemberében érkezett kölcsönbe a Herthához a Hamburgtól, majd 2014 nyarán lett végleg a berliniek játékosa. A Hertha színeiben 187 tétmérkőzésen lépett pályára, ezek közül 16-szor csapatkapitányként, két gólt és 12 gólpasszt jegyzett. A 32 éves védekező középpályás az idény végén hazatér, és a norvég élvonalbeli Rosenborgnál folytatja pályafutását.

„Per keresett meg minket azzal, hogy szeretne hazatérni a családjához. Természetesen megértettük, és nem gördítettünk akadályt a távozása elé. Most azon dolgozunk Perrel és a csapattal, hogy elérjük a céljainkat, majd az idény végén búcsút veszünk egymástól” – mondta a Hertha honlapjának Michael Preetz sportigazgató.

Mint ismert, a Hertha háza táján nem a legfényesebben alakulnak a dolgok: Jürgen Klinsmann vezetőedző kedden jelentette be lemondását, a hírek szerint belső viszályok állnak a háttérben, a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján próbált némi magyarázattal szolgálni.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik