Hertha: Dárdai szerint kiismerték, új trükkök kellenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 12:23
A Hertha négy forduló óta nyeretlen a Bundesligában, aminek részben oka lehet az is, hogy az idény elején berobbanó fiatal holland labdarúgóját, Javairo Dilrosunt feltérképezték az ellenfelek.

„Az idény elején Javairo ismeretlen volt az ellenfeleknek, mostanra viszont kiismerték, mindenki megtanult alkalmazkodni a trükkjeihez. Gyorsan újítanunk kell, be kell gyakorolnunk új dolgokat, hogy visszanyerje veszélyességét” – idézi a Bild Dárdai Pál vezetőedzőt. „Az idény elején Javairo ismeretlen volt az ellenfeleknek, mostanra viszont kiismerték, mindenki megtanult alkalmazkodni a trükkjeihez. Gyorsan újítanunk kell, be kell gyakorolnunk új dolgokat, hogy visszanyerje veszélyességét” – idézi a Bild Dárdai Pál vezetőedzőt.

„Valóban megváltozott körülöttem a világ. Alighogy megkapom a labdát, két-három ellenfél próbálja utamat állni – erősítette meg trénere szavait a 20 esztendős Javairo Dilrosun. – Ez persze nem újdonság, hiszen a korosztályos csapatokban mindig ketten őriztek. Nem bizonytalanodom el, hamarosan újra jönnek a gólok, meglátják. De persze az is lehet, hogy miközben rám jobban ügyelnek, máshol rés keletkezik az ellenfél védelmén, és azt csapatunk valamelyik másik játékosa kihasználja. A közösség sikere a fontos!”

A Bundesligában szeptemberben bemutatkozó holland utánpótlás-válogatott szélső kilenc bajnoki mérkőzésen lépett pályára a bajnoki idényben, hatszor volt tagja a berlini kezdőcsapatnak, két gólt szerzett.

A tabella nyolcadik helyén álló Hertha szombaton a 17. helyezett Düsseldorf vendége lesz, Dilrosun reméli, hogy már akkor „elsül a lába”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik