Hertha: Dárdai Pál miatt (is) váltott az új szerzemény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 13:21
null
Dárdai Pálnak nagy szerepe volt Mathew Leckie érkezésében (Fotó: AFP)
Mint korábban megírtuk, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hatodik helyén végző Hertha egy nappal az utolsó forduló után máris bejelentette az első igazolását: a klub szerződtette az ausztrál válogatott Mathew Leckie-t. A 26 esztendős támadó elmondta, Dárdai Pál személye is közrejátszott abban, hogy elfogadta a berliniek ajánlatát.

 

„Bár már télen szóba hoztak a Herthával, csak az elmúlt két hétben vált komolyabbá az érdeklődés, Michael Preetzcel és Dárdai Pállal pedig hétfőn találkoztam először. Hogy miért döntöttem a váltás mellett? A Hertha nagyszerű klub, amely az elmúlt két szezonban remekül szerepelt, míg a következő idényben az Európa-ligában is érdekelt lesz. Mindemellett nagyszerű edzőnek tartom Dárdai Pált, akitől rengeteget tanulhatok” – mondta Leckie a bz-berlind.de-nek.

Leckie az Ingolstadt előtt Németországban megfordult a Borussia Mönchengladbachban és az FSV Frankfurtban is. A Bundesligában összesen 71 meccsen lépett pályára, ezeken pedig összesen három-három gólt és gólpasszt jegyzett.

„Mathew Leckie sokoldalú játékos, aki korábban már megmutatta, megvan a sebessége, hogy felszántsa a széleket. Egyértelműen hasznunkra válik majd támadásban” – mondta Dárdai Pál korábban az új szerzeményről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik