Hertha: Dárdai Pál a fiai génjeit dicsérte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 12:16
null
Dárdai Palkó egy hete bemutatkozott be a német U20-as válogatottban (Fotó: Instagram)
A Dárdai család vérében van a futball, nem véletlen, hogy az apa, Dárdai Pál kiváló labdarúgóból a Hertha edzője lett, és mindhárom fia a berlini klub igazolt játékosa, írta a 90min.de portál.

 

 

Hogy a fiúk miért olyan tehetségesek, arra a magyar edző egyszerű választ adott: „Az édesanyjuktól jó géneket örököltek” – mondta.

Ifjabb Dárdai Pál – akit a német média és a barátok Palkóként különböztetnek meg édesapjától – múlt pénteken a csehek elleni 3–2-es felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a német U20-as válogatottban, míg Dárdai Márton a német U17-es csapatban játszott Hollandia ellen

A portál azt írta, hogy Palkó technikás szélsőként a pálya mindkét oldalán tud játszani, de alkalmas arra is, hogy szükség esetén irányítóként számítsanak rá. Az Európa-liga előző szezonjában kétszer is pályára lépett, így idén az egyszerű tartalék játékosnál már többre viheti a Herthában.

Dárdai Márton az, aki édesapjára hasonlít, a 16 éves játékos középső védőként játszik, de védekező középpályásként is szerepeltethető. Ő az a három fiú közül, aki örökölte édesapja agresszivitását.

A lap a 12 éves Dárdai Bencét nem említette meg írásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik