Hertha: Dárdai fiatal gólvágójára PL-klubok vadásznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.15. 21:00
Angol klubok is felfigyeltek Dárdai Pál csapatának fiataljára, többen is elcsábítanák a Hertha BSC-től Muhammed Kipritet.

A 18 éves török utánpótlás-válogatott támadó a berliniek U19-es csapatában triplázott a Dynamo Dresden ellen, és már nyolc gólnál jár az idényben.

Muhammed gólveszélyes játékos, nagyon érzi a kaput” – mondta róla a felnőttcsapat edzője, Dárdai Pál.

De nem csupán a magyar tréner figyelmét keltette fel a fiatal támadó. A Kicker szerint a West Ham United és az Everton is kifejezte már érdeklődését Kiprit iránt, aki néhány hete már a Wolfsburggal is tárgyalt. A Hertha problémája, hogy a támadó nyáron betöltötte a 18. életévét, de továbbra sincs profi szerződése.

„Találkoztunk vele, tanácsadójával, hogy a jövőjéről beszéljünk, ami remélhetőleg a profi labdarúgás felé vezet” – mondta Michael Preetz sportigazgató.

Az 1999-es korosztály kifejezetten jónak tűnik Berlinben, korábban Arne Maier, ifjabb Dárdai Pál, Florian Baak, Maurice Covic és Julius Kade is megkapta már a profi szerződését. Kiprit esetében a Herthának sietnie kell, mert különben az angolok lecsaphatnak rá. Preetz ugyanakkor hozzáteszi:

„A legfontosabb számunkra az, hogy a fiatal játékosok elegendő játékidőt kapjanak, főleg az U19-es csapatban, de az U23-asok között is.”

Dárdai Pál csapatában jelenleg Vedad Ibisevic és Davie Selke révén megoldottnak tűnik a csatárposzt, de a magyar szakember is figyelemmel követi Kiprit teljesítményét:

„A korosztályos csapat gólvágója, jó képességekkel, jól tartja meg a labdát, sok gólt szerez. Továbbra is figyeljük a fejlődését” – mondta Dárdai. Nincs kizárva, hogy a profi szerződés már csak napok kérdése Kiprit számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik