Hertha: csodálatos gesztus az elhunyt csatár fiatal lánya felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 10:07
Csodálatos gesztust tett a Hertha BSC: a német élvonalbeli klub anyagi segítséget nyújt öt évvel ezelőtt elhunyt korábbi csatára, Alex Alves fiatal lányának.

Mint ismert, a leukémiával diagnosztizált Alex Alves – aki 2000-ben igazolt 7.5 millió euróért az akkor már Király Gábort és Dárdai Pált is soraiban tudó Herthához, amellyel két Ligakupát nyert – kemoterápiája sikertelennek bizonyult, s 2012 novemberében a jaúi Amaral Carvalho rákklinikán hunyt el.Mint ismert, a leukémiával diagnosztizált Alex Alves – aki 2000-ben igazolt 7.5 millió euróért az akkor már Király Gábort és Dárdai Pált is soraiban tudó Herthához, amellyel két Ligakupát nyert – kemoterápiája sikertelennek bizonyult, s 2012 novemberében a jaúi Amaral Carvalho rákklinikán hunyt el.

Mint kiderült, a csatár teljesen elszegényedett, és hátrahagyta akkor 13 éves, berlini születésű lányát, Alexandrát. A Hertha úgy döntött, segít a bajba jutott családon: a brazil támadó halálát követően a klub előtakarékossági számlát nyitott Alexandra Alvesnek, amelynek összegét most kifizetik a 18. életévét betöltő lánynak.

„Egyértelmű, hogy segíteni fogunk Alexandrának – mondta öt évvel ezelőtt Michael Preetz, a Hertha menedzsere, aki játékosként Alex Alves csatártársa volt. – Előtakarékossági számlát nyitunk neki, amiből profitálni tud, ha nagykorú lesz.”

Az ötjegyű összeget ki is fizette a Hertha a Bild szerint, ám azt nem tudni, hogy pontosan mennyit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik