Hertha: baktériumriadó miatt lezárták Dárdaiék zuhanyzóit

Vágólapra másolva!
2010.11.03. 11:15
Egy keddi rutinellenőrzést követően lezárták a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Hertha otthonaként szolgáló berlini Olimpiai Stadion zuhanyzóit, mivel felmerült a gyanú, hogy legionella baktériumok találhatók a stadion vízvezetékeiben.

„Időben figyelmeztettek minket, így megfelelően reagálhattunk" – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Markus Babbel, a berliniek vezetőedzője.

A legionellák olyan baktériumok, amelyek elsősorban álló, meleg vízben élnek. Amennyiben nagy mennyiségben jutnak be a tüdőbe, gyulladást okozhatnak: Németországban évente körülbelül kétezren halnak meg olyan megbetegedésben, amelyet ez a baktérium okoz.

Az orvosi szakvélemény szerint nem okoz mindenképpen fertőzést, ha az ember legionellás vízzel érintkezik, de Dárdai Pál, a Hertha magyar légiósa ennek ellenére úgy véli: „Az embert először így is sokként éri, ha ilyen hírt hall."

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig tart a legionalla-riadó a berlinieknél, az biztos, hogy a játékosok jelenleg nem használhatják a megszokott zuhanyzókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik