Gyász: elhunyt a Bayern München korábbi magyar edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 13:43
null
Csernai Pált gyászolja a Bayern München is
Vasárnap este nyolcvanéves korábban elhunyt Csernai Pál korábbi kétszeres magyar válogatott labdarúgó, később edző. A kispadon legnagyobb sikereit a Bayern Münchennel érte el, 1982-ben BEK-döntőt játszott az általa irányított bajor gárda. Halálhírét a Bayern München a hivatalos honlapján jelentette be.

 

„A német rekordbajnok korábbi edzője hosszú betegség után, nyolcvanéves korában hunyt el – tudósított Csernai halálhíréről a Bayern München hivatalos honlapja.

Csernai 1978 és 1983 között dolgozott a bajor klubnál, először asszisztensként Lóránt Gyula mellett, majd vezetőedzőként. 1980-ban és 1981-ben bajnoki címet, 1982-ben Német Kupát nyert a csapattal.

Csernai a Csepelben lett élvonalbeli labdarúgó, majd 1956-ban emigrált, és Németországba került a Karlsruhéhoz. Később játszott Stuttgartban, a Kickersnél és Svájcban is.

Edzői pályafutását a Wacker 04 Berlinnél kezdte, és a Bayern jelentette a csúcsot számára. A bajoroktól való távozása után több más csapat mellett is dolgozott: megfordult a görög PAOK Szalonikinél,, a török Fenerbahcénél, a svájci Young Boysnál, Portugál Kupát nyert a Benficával, irányította a Borussia Dortmundot, az Eintracht Frankfurtot és a Hertha Berlint is.

Edzői pályafutása végén különös kihívást vállalt: 1993–1994-ben az észak-koreai válogatott szövetségi kapitánya volt, míg az utolsó állomást karrierjében az EMDSZ Soproni LC irányítása jelentette az 1994–1995-ös szezonban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik