Frankfurt: a Barcától távozott támadó és két dortmundi is kiszemelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 10:44
null
Kevin-Prince Boateng visszatérhet Frankfurtba (Fotó: bundesliga.de, archív)
Mint ismeretes, amennyiben a Fehérvár bejut az Európa-liga-selejtező 3. fordulójába, jó eséllyel az Eintracht Frankfurttal találkozik. A német klub ezen a nyáron már 100.7 millió euróért adott el játékosokat, miközben még csak 34.5 millió eurót költött, de Fredi Bobic sportigazgató szerint utóbbi összeg hamarosan nőni fog.

 

Fredi Bobic sportigazgató a sport1.de-nek beszélt arról, hogy az eddigi új igazolások – Djibril Sow (Young Boys), Dominik Kohr (Leverkusen), Filip Kosztics (Hamburg), Dejan Joveljics (Crven zvezda), Rodrigo Zalazar (Málaga), Erik Durm (Huddrsfield) – után hamarosan újabb játékosok szerződtetése várható a Frankfurtnál. A Bild és a Kicker pedig konkrét kiszemeltekről is ír.

A hírek szerint visszatérhet a klubhoz a 32 éves ghánai-német támadó, Kevin-Prince Boateng, aki tavaly nyáron a német klubtól igazolt az olasz Sassuolóhoz, az elmúlt fél évet pedig kölcsönben az FC Barcelonánál töltötte. A frankfurtiak állítólag már felvették a kapcsolatot Boatenggel.

Másik két kiszemeltjük pedig Dortmundból érkezhet: a középpályás Sebastian Rode a tavaszi idényben kölcsönben szerepelt Frankfurtban, de végleg megszerezhetik őt a BVB-tól, míg a Wolfsburgnál is szóba került csatárért, Maximilian Philippért hamarosan ajánlatot tehetnek, a hírek szerint 18 millió eurót szeretne kapni érte a Dortmund.

Márpedig ez az összeg nem jelenthet gondot az előző idényben az Európa-liga elődöntőjéig menetelő Fraknfurtnak, amely ezen a nyáron Luka Jovicsot (Real Madrid) és Sébastien Hallert (West Ham) összesen százmillió euróért értékesítette.

A Frankfurt az El-selejtező 2. fordulójában az észt FC Flora Tallinnal mérkőzik, majd a 3.körben a Mol Fehérvár–Vaduz párharc győztese vár rá.

EURÓPA-LIGA, 3. SELEJTEZŐKÖR – A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ PÁRHARCOK
Torino FC (olasz)/DEBRECENI VSC (magyar)–Sahcjor Szalihorszk (fehérorosz)/Esbjerg (dán)
MOL FEHÉRVÁR FC (magyar)/Vaduz (liechtensteini)–FC Flora Tallinn (észt)/Eintracht Frankfurt (német)
BUDAPEST HONVÉD (magyar)/Universitatea Craiova (román)–AEK Athén (görög)
Legia Warszawa (lengyel)/KuPS Kuopio (finn)–DAC(szlovákiai)/Atromitosz (görög)
CSZKA Szófia (bolgár)/NK OSIJEK (horvát)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)/Zorja Luhanszk (ukrán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik