Felkészülés: győzelemmel tért vissza az Államokba a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 07:01
null
Claudio Pizarro és Franck Ribéry szállította a győzelmet a Bayernnek (Fotó: Reuters)
A német bajnok Bayern München felkészülési mérkőzésen 1–0-s győzelmet aratott a Chivas Guadalajara ellen New Jerseyben. Az Egyesült Államokban előkészületi meccset legutóbb 2004-ben játszó bajorok győztes gólját Claudio Pizarro fejelte Franck Ribéry szöglete után.

A több mint 25 ezer néző előtt rendezett meccsen Pizarro góljának köszönhetően korán megszerezte a vezetést a Bayern – a perui csatár a tizedik percben Ribéry élesen középre lőtt szöglete után bólintott a rövid alsó sarokba.

A rutinos támadó nem sokkal később megduplázhatta volna a német bajnok előnyét, de nem találta el a kaput. A mexikói csapat játékosai nehezen boldogultak Pep Guardiola tanítványaival, több rossz ütemű belépő tarkította a mérkőzést – Robert Lewandowski egyet szóvá is tett –, Ribéryről két sárga lapot kaptak a mexikóiak, ám súlyos sérülés szerencsére nem történt.

A mezőnyfölényben játszó Bayern sikere a hajrában meghiúsulhatott volna, Tom Starke kapus azonban megmentette csapatát a góltól Carlos Fierro kísérletét követően.

Az augusztus 6-án az észak-amerikai profiliga (MLS) All Star-csapata ellen pályára lépő bajorok 2004 óta először vívtak és nyertek meg felkészülési meccset az Egyesült Államokban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Chivas Guadalajara (mexikói)–Bayern München (német) 0–1
(0–1)
New Jersey, Red Bull Aréna. Vezette: Rivero (amerikai)
BAYERN: Starke – Rafinha, Javi Martínez (Sallahi, 88.), Alaba – Höjbjerg, G. Gaudino, Rode (Badstuber, 53.), Bernat – C. Pizarro (Shaqiri, 57.), Lewandowski (L. Scholl, 83.), Ribéry (Contento, 83.)
Gólszerző:
C. Pizarro (10.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik