Pochettino (jobbra) Niko Kovac utódjaként térhet vissza az Allianz Arénában (Fotó: AFP)


Már Niko Kovac november eleji menesztésekor is a Bayern München jelöltjei között emlegették, a Tottenhamtől való távozása után pedig meg is született a megállapodás, Mauricio Pochettino lesz a bajorok új vezetőedzője – számolt be a Bild.

A lap úgy tudja, a felek mindennel megállapodtak egymással – igaz, arra nem tér ki, hogy szóbeli egyezségről van-e szó, vagy esetleg már előszerződés is köttetett –, így a 2020–2021-es idénynek már az argentin mester irányítása mellett vág neki a Bayern. 

Kovac menesztése után – ideiglenes megoldásként – a horvát tréner segítőjét, a játékosként a Bayernben szintén megforduló Hans-Dieter Flicket nevezték ki, aki az első két meccsén két győzelmet ért el a csapattal, majd pedig a Bayern éves közgyűlésén úgy határoztak, hogy az idény végéig meghosszabbítják a megbízatását

A német sajtóban Erik ten Hag és Massimiliano Allegri neve is szóba került, utóbbinak jelenleg nincs csapata. Egyes feltételezések szerint az Ajaxot irányító Ten Hag mutatna érdeklődést a Bayern iránt, azonban jelezte, hogy idény közben biztosan nem hagyja el az amszterdamiakat. Ralf Rangnick érkezését sem zárják ki a találgatók, bár a korábbi lipcsei tréner és sportigazgató jelenleg a „sport- és futballfejlesztési” részleg vezetője az osztrák Red Bull vállalatnál.

Egyesek Arsene Wenger és Miroslav Klose nevét is bedobták. Utóbbi napjainkban az U17-es csapatot irányítja a Bayernnél, ám még nincs meg a pro licence. A már említett neveken kívül lehet még hallani Mark van Bommelről (PSV), Thomas Tuchelről (PSG) és Ralph Hasenhüttlről (Southampton) is.