A Dortmund jelenleg csoportja harmadik helyén áll, lemaradása hat pont a Real Madridtól és a Tottenhamtől is. Bár a kilátások nem túl kecsegtetőek, Peter Bosz hiszi, hogy még nem ment el a továbbjutás lehetősége.

„Addig, amíg nem vagy teljesen esélytelen, hinned kell abban, hogy van sanszod, még ha az csekély is. Legbelül tudjuk, hogy nincs sok esélyünk a továbbjutásra, de nyerni szeretnénk az APOEL ellen, bármi is történjen” – ígérte Bosz.

A Borussiára egy másik fontos találkozó is vár a héten, ugyanis szombaton a Bayern Münchent fogadja a Bundesliga 11. fordulójában. Bosz erre a meccsre is kitért.

„Nem parkolunk le a busszal a kapunk elé – szögezte le a tréner. – Nekünk egyszerűen nem ez a stílusunk. Nyerhetsz trófeákat úgy is, hogy támadófutballt játszol. Az a célom, hogy gyönyörű játékkal nyűgözzük le a rajongóinkat, s ez nem zárja ki a győzelmek lehetőségét. Azt hiszem, erre Pep Guardiola remek példa. Mindig támadófutballt játszat a csapatával, és trófeákat nyer. Emellett a védekezésük is elég magas szintű. Amikor néztem, hogyan játszott a Bayern az irányítása alatt, beleborzongtam.”