Dortmund: két játékostól is elköszöntek – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 16:12
null
Kagava és Philipp is távozik a Borussia Dortmundtól (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy Kagava Sindzsi a spanyol másodosztályú Real Zaragozában, Maximilian Philipp pedig az orosz első osztályú Dinamo Moszkvában folytatja karrierjét.

 

Kagava Sindzsi 2010-től futballozott először a Borussia Dortmundban, ahol nagy sikereket ért el, hiszen egymás után két idényben is bajnoki címet ünnepelhetett. A Klopp-éra alatt meghatározó játékossá vált a Signal Iduna Parkban, jó teljesítményére pedig a Manchester United akkori menedzsere, Sir Alex Ferguson is felfigyelt – majd 16 millió euróért szerződtette is. A 2012–2013-as idényt már a Premier League-ben kezdte, majd rögtön első évében angol bajnoki címet nyert a „vörös ördögökkel”. Ennek ellenére nem tudott meghatározó játékos lenni az MU-ban, összesen 57 tétmeccsen játszott a manchesterieknél, csupán hat gólig és tíz gólpasszig jutott.

Két év után, 2014-ben végül „hazatért”, ugyanis a Dortmund 8 millió euróért visszavásárolta. Ezt követően ismét jobban ment neki a játék, az elmúlt szezonokban azonban már csak a kispadra szorult a japán válogatott játékos, majd 2019 januárjában kölcsönbe került a Besiktashoz fél évre, most pedig végleg eligazolt a spanyol másodosztályú Real Zaragozába.

A Transfermarkt nagyjából 6 millió euróra becsüli a 30 éves támadó középpályás értékét, azt azonban nem hozták nyilvánosságra a klubok, hogy mennyiért kelt el Kagava.


 

Kagava mellett egy másik távozót is bejelentett a Dortmund: a 25 éves Maximilian Philipp 20 millió euróért igazolt a Dinamo Moszkvába, ezzel a klub történetének legdrágább játékosa lett, ebben az átigazolási időszakban pedig az orosz liga második legértékesebb futballistájává vált (az első Malcom, aki a Barcelonából igazolt a Zenitbe 40 millió euróért).

Philipp 2017-ben a Freiburgtól érkezett Dortmundba, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 51 tétmérkőzésen mindössze 11 gólt szerzett.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik