Dortmund: fiatal válogatott hátvéd érkezett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 14:58
A Borussia Dortmund hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy szerződtette Manuel Akanjit a Baseltől. A 22 éves svájci válogatott hátvéd 2022 nyaráig írt alá, a hírek szerint 21.5 millió eurót fizetett érte a német élvonalbeli klub.

„Manuelnek olyan adottságai vannak, hogy több európai topcsapatban is megállná a helyét, szerencsések vagyunk, hogy minket választott – mondta a Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc. – A svájci válogatottban és a Bajnokok Ligájában is bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten futballozni. Olyan játékost szerződtettünk, akiben még van fejlődési potenciál."„Manuelnek olyan adottságai vannak, hogy több európai topcsapatban is megállná a helyét, szerencsések vagyunk, hogy minket választott – mondta a Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc. – A svájci válogatottban és a Bajnokok Ligájában is bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten futballozni. Olyan játékost szerződtettünk, akiben még van fejlődési potenciál."

Akanji az elmúlt két és fél évben a Baselt erősítette, amellyel kétszeres svájci bajnok lett, 42 élvonalbeli bajnokin lépett pályára, és öt gólt szerzett. A 187 cm magas belső védő négyszer szerepelt a svájci nemzeti csapatban. A jelenlegi szezonban a Basel mind a hat Bajnokok Ligája-csoportmeccsét végigjátszotta, ám mivel a Dortmund csoportharmadikként az Európa-ligába került, így ott is pályára léphet.

„Nagyon jó érzéssel töltött el, amikor a Dortmunddal tárgyaltam. Egyébként mindig is tetszett az a futball, amit a klub játszott. Örülök, hogy itt lehetek, minden meccsem a legjobb teljesítményét fogom nyújtani" – fogadkozott a BVB új szerzeménye, Manuel Akanji, aki a 16-os mezszámot kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik