Dortmund: Érezhető, hogy nőtt rajtam a nyomás – Bosz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 14:19
null
Egy tekintetben romlott a BVB, amióta Bosz átvette Tuchel helyét (Fotó: AFP)
Nem éppen legszebb napjait éli mostanság a Borussia Dortmund akár a Bundesligát, akár a Bajnokok Ligáját tekintve. A fekete-sárgák vezetőedzője, Peter Bosz viszont a ránehezedő nyomás ellenére is biztos a mihamarabbi javulásban, ráadásul egyik játékosa is védelmébe vette a holland trénert.

 

A Dortmund jól kezdte a Bundesliga 2017–2018-as szezonját, ám az utóbbi hetekben visszaesett a teljesítménye, s a tabellán is visszacsúszott a harmadik helyre. A Bajnokok Ligájában még rosszabbul áll a német együttes: a csoportkör négy fordulóját követően csupán két ponttal rendelkezik, amivel kezd szertefoszlani a továbbjutás reménye.

Peter Bosz vezetőedző természetesen érzi a veszélyét annak, hogy otthon és a nemzetközi porondon is jelentősen alulmaradnak az idei szezonban, de bízik abban, hogy hamarosan sikerül megoldást találni a problémáikra.

„Érezhető, hogy nőtt rajtam a nyomás az elmúlt néhány hétben. Viszont biztos vagyok abban, hogy visszatalálunk a helyes útra” – ígérte.

A német lapok a Borussia visszaesését a játékosok fizikai állapotának romlásával magyarázzák, a Kicker például arról számolt be, hogy jelenleg tíz Bundesliga-csapat játékosai is intenzívebb és gyorsabb futásra képesek, mint a fekete-sárgáknál futballozók. Ez pedig komoly visszaesést mutat a Thomas Tuchel irányította csapathoz képest.

Egyesek szerint ennek az lehet az oka, hogy Bosz sok edzővel ellentétben csak napi egy edzést tartott, amikor az előző szezont követően átvette Tuchel helyét a Borussia kispadján. Marcel Schmelzer, a Dortmund hátvédje viszont védelmébe vette a holland trénert, mondván, Bosznak egy alkalom is elég arra naponta, hogy felkészítse és lefárassza játékosait.

„Edzhetsz naponta kétszer vagy csak egyszer, de akkor intenzívebben. Bosz irányítása alatt az utóbbi valósul meg. A felkészülési időszakban is úgy érezhették a játékosok egy edzés után, mintha rögtön kettő lett volna” – árulta el Schmelzer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik