BVB: a Juve középpályásával erősítettek – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.31. 19:26
null
Emre Can a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását (Fotó. bvb.de)
A Borussia Dortmund és a Juventus egyaránt hivatalos honlapján jelentette be, hogy az olasz együttes német válogatott középpályása, Emre Can az idény végéig a német csapatnál folytatja, továbbá a BVB-nek – különböző feltételek teljesülése esetén – a nyári átigazolási időszakban végleg meg kell vásárolnia a játékjogát.

 

Emre Can távozásáról már jó ideje lehetett híreket hallani, a 26 éves középpályás Maurizio Sarri érkeztével perememberré vált Torinóban, és az őszi Bajnokok Ligája-idényre be sem nevezték. Ebben az évadban eddig csak nyolc bajnokin játszott, kétszer volt kezdő, és egy meccset sem játszott végig.

A 25-szörös német válogatott középpályás pénteken átment az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta az idény végéig szóló kölcsönszerződését. A Juventus honlapján olvasható közlemény szerint a dortmundiak egymillió eurót fizetnek a kölcsönért, továbbá kötelező opciót szereztek Can játékjogának végleges megvásárlására: eszerint különböző – nem részletezett – sportszakmai feltételek teljesülése esetén a Dortmundnak 25 millió eurót kell majd fizetnie a Juventusnak az átigazolás véglegesítéséért.

A Transfermarkt által 33 millió euróra taksált középpályás a Bayern Münchenben kezdte profi pályafutását, 2013-ban a Leverkusenhez, 2014-ben a Liverpoolhoz igazolt, majd az angol klubtól, szerződése lejártával, 2018 nyarán távozott és lett a Juventus labdarúgója.

A Dortmund Can átigazolása előtt nem sokkal azt is bejelentette, hogy távozik a csapattól Jacob Bruun Larsen. A dán válogatott szélső 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a Hoffenheimmel. A Hoffenheimhez kapcsolódó hír, hogy Jürgen Locadia nem tölti ki a kölcsönszerződését, a holland csatár egy év helyett már most visszatér az angol élvonalbeli Brighton & Hove Albionhoz.

Borussia Dortmund on Twitter

Nennt ihn #einfachEmre! https://t.co/QXhxQEs0dH



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik