Hertha: Dárdai új csapatot épített a régi elemekből, és elégedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 10:29
null
Dárdai talán az új variációkat magyarázza (Fotó: AFP)
„Korábban lassú volt és körülményes, most gyors és magabiztos – ez az új Hertha!” – hirdeti szalagcímében a szombati Bildben megjelent cikk, amelynek szerzője nem saját kútfőből ragadta ki ezt az állítást.

 

A lap munkatársa Dárdai Pált, a Hansa Rostock elleni hétfői Német Kupa-mérkőzésre készülő Hertha BSC edzőjét idézte, miután megállapította, hogy az idén új, tempósabb támadásvariációkat várhatunk a berliniektől.

A bal oldalon Marvin Plattenhardt és Alexander Esswein, a jobb szélen Mitchell Weiser és Mathew Leckie lesz a kulcsfontosságú letéteményese a fővárosi támadásoknak.

„Ez a tervünk. Gyors támadásépítés után jó beadás valamelyik szélről, és egy tökéletes befejezés középen” – jelentette ki Dárdai.

A korábbi magyar kapitány szerint Plattenhardt „a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő sebességgel” bír, míg Esswein a felkészülési mérkőzések során meggyőzte őt arról, hogy ő is képes igencsak gyors támadásokra. A csapat bal és jobb oldala jól kiegészíti egymást.

„Weiser minőségi játékos, akit bárhol szerepeltethetek, mindenhol képes meglepő húzásokra, az egy az egy elleni játékban különösen erős” – fogalmazott Dárdai.

A szélsők pontos és gyors beadásait középen gólra éhesen várja a csapatkapitány, Vedad Ibisevic, aki valósággal megújult Dárdai keze alatt Berlinben.

Az elmúlt hét során a Hertha a gyors, egy-két passzra épülő támadásvezetést gyakorolta igen hangsúlyosan, és Dárdai elégedetten mondta a pénteki edzés után:

„Jól nézett ki, működött, amit kitaláltunk, és igazán örülök, hogy a játékosok végre meg tudják csinálni, amit elterveztünk.”

Hétfő este 20.45-től a Rostock elleni kupameccsen kiderül, élesben mennyire tudják a gyakoroltakat visszaadni a Hertha labdarúgói.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik