Dárdai más edző lett; pihenőt kapott a női kéziválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 22:55
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Februárban lesz négy éve annak, hogy Dárdai Pál átvette a Hertha felnőtt csapatának irányítását. Több mint 130 Bundesliga-mérkőzéssel a háta mögött a magyar szakember úgy érzi, teljesen más edző, mint volt akkor, amikor még a magyar válogatottat vezette. A szakember lapunknak nyilatkozva arról is beszélt, hogy vajon reális-e a berlini együttes jelenlegi 6. helyezése, s elképzelhető-e, hogy a több rivális által is kiszemelt Arne Maier marad még egy évet a fővárosban, ha arra kéri.
Februárban lesz négy éve annak, hogy Dárdai Pál átvette a Hertha felnőtt csapatának irányítását.
Több mint 130 Bundesliga-mérkőzéssel a háta mögött a magyar szakember úgy érzi, teljesen más edző, mint volt akkor, amikor még a magyar válogatottat vezette. A szakember lapunknak nyilatkozva arról is beszélt, hogy vajon reális-e a berlini együttes jelenlegi 6. helyezése, s elképzelhető-e, hogy a több rivális által is kiszemelt Arne Maier marad még egy évet a fővárosban, ha arra kéri.

Drámai csatát vívott egymással a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóján a Boca Juniors és a River Plate. A két argentin együttes kénytelen volt Buenos Airestől távol, egy másik földrészen megvívni a nagy presztízsű trófeáért, mert a rendbontások miatt odahaza már nem lehetett lebonyolítani a találkozót. Amely telt házat vonzott a madridi Bernabéu-stadionban, s a meccsre számos híresség is kíváncsi volt. Hogy kik voltak a VIP-páholyban, s miként „ünnepelt” a győztes River tábora, arról képben és szóban is beszámolunk.

Pihenőt kapott a németek elleni bravúros győzelem után a magyar női kézilabda-válogatott. A középdöntőben immár 4 pontja van együttesünknek, de a helyzet meglehetősen kusza; bizonyság erre, hogy önmagában még a románok legyőzése sem garancia a legjobb négy közé kerülésre, ahhoz a többi eredménynek is számunkra kedvezően kell alakulnia. A szélső Schatzl Nadine többek között arról is mesélt tudósítónknak Nancyban, honnan volt erejük a németek elleni nagy hajrára.

Nyolc számban nevezett a Kínában rendezendő rövid pályás úszó-világbajnokságra Hosszú Katinka. A klasszis a Nemzeti Sportnak elmondta, csalódott lenne, ha legalább egy eredményhirdetésnél nem akasztanának aranyérmet a nyakába. Igaz, két esztendeje a windsori vb-n még hét elsőséget jegyzett, de azóta nagyot fordult vele a világ, s újra fel kellett építenie magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik