BVB: Végre újra fontosnak érzem magam – Paco Alcácer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 17:37
null
Alcácer maga is meglepődött, hogy milyen könnyen jöttek a gólok (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund labdarúgója, Paco Alcácer a német Sport Bildnek adott interjút. Az FC Barcelonától végleg megszerzett támadó elmondta, amióta a BVB-nél futballozik, ismét fontosnak érzi magát, de azt is elárulta, hogy gyakran miért csak csereként lépett pályára az őszi szezonban.

 

Amióta csatlakoztam a Dortmundhoz, végre újra fontosnak érzem magam. Keveset játszottam a Barcában az elmúlt két év során, ez is az oka annak, hogy sokszor nem kezdőként léptem pályára a szezon első felében. Minden játékos futballozni akar, én sem vagyok boldog, amikor a padon kell ülnöm” – nyilatkozta Paco Alcácer.

A 25 éves csatár 12 Bundesliga-mérkőzésen 12 gólnál jár, és mindezt 502 perc alatt érte el, ami azt jelenti, hogy átlagosan 42 percenként talál be az ellenfelek kapujába.

Csak két dolog jár a fejemben: gólokat szerezni és segíteni a csapatot. Ez tökéletesen működött az elmúlt hónapokban. Igazából én is meglepődtem, hogy milyen könnyen jöttek a gólok, de ebben nagy szerepe van a csapattársaimnak, akik könnyűvé teszik számomra a gólszerzést.”

Alcácer azt is elmondta, idő kellett neki, mire fizikailag újra formába lendült.

Nagy változás volt fizikailag, hogy hirtelen háromnaponta kell játszanom úgy, hogy előtte két évig nem jutottam folyamatosan lehetőséghez. De az edzői stáb nagyon sokat segített, hogy újra százszázalékos legyek.”

A 15-szörös spanyol válogatott csatár 2018 augusztusában érkezett kölcsönbe a Barcelonától a Borussia Dortmundhoz, és a kiemelkedő teljesítménye meggyőzte a német klub vezetőit, akik így éltek az opciós vételi jogukkal, kifizették a 23 millió eurót a Barcának, és 2023-ig magukhoz „láncolták” a spanyol csatárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik