BVB: sérülésmentes év vagy győzelem a Schalke ellen? Reus válaszolt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.07. 19:16
null
Reus a legutóbbi nyolc, Schalke elleni derbiből hatot kihagyott (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-bajnokság listavezetője, a Borussia Dortmund hétvégén az ősi rivális Schalke otthonába látogat a Bundesliga 14. fordulójában. A mérkőzés előtt a fekete-sárgák csapatkapitánya, Marco Reus a klub YouTube-csatornájának nyilatkozott, és azt is elárulta, a sérülésmentes évet vagy a derbigyőzelmet választaná.

Marco Reus a legutóbbi nyolc Ruhr-vidéki derbiből hatot is kihagyni kényszerült sérülés miatt, és mivel a dortmundiaknak legutóbb öt éve sikerült nyerniük Gelsenkirchenben, még jobban hajtja a győzelmi vágy a szombati rangadón.

Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, a csapatért és a szurkolókért. Ez az összecsapás más, mint a többi, sokkal érzelmesebb. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas találkozó lesz. Elemeztük a Schalke gyengeségeit, erősségeit, de biztosan ők is készülnek belőlünk. Mindent meg fogunk tenni szombaton, és remélem, a szurkolók támogatásával győzni fogunk.”

A rendkívül sérülékeny támadót az interjút készítő exdortmundi Patrick Owomoyela érdekes kérdés elé állította: „Melyiket választanád? Sérülésmentes szezon vagy győzelem a Schalke ellen szombaton?”

Ez nehéz! De a derbigyőzelmet választom, ha a sérülés nem súlyos, és maximum egy mérkőzést kell kihagynom” – válaszolta mosolyogva Reus.

A Borussia csapatkapitánya azt is elárulta, hogy bowlingozással lazított az együttes a rangadó előtt, ami nagyon jó csapatépítő programnak bizonyult.

A Dortmund 13 forduló után hét ponttal vezeti a Bundesligát, míg a Schalke a kezdeti rossz szereplést követően összeszedte magát, és a tabella 12. helyéről várhatja a szombaton 15.30-kor kezdődő mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik