Bundesliga: Thomas Doll lesz a Hannover új edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 17:47
null
Thomas Doll a Ferencváros után egy Bundesliga-csapatot irányíthat (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport Online német forrásból úgy értesült, Thomas Doll veszi át a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának irányítását. Úgy tudjuk, a korábban a Ferencvárost irányító szakember vasárnap este írja alá szerződését, hétfőn pedig be is jelenti érkezését a klub.

 

Amint arról beszámoltunk, a Hannover a Borussia Dortmund elleni idegenbeli 5–1-es vereség után menesztette André Breitenreiter vezetőedzőt. A német sajtó több nevet is bedobott, a Nemzeti Sport Online pedig Németországból úgy értesült, Thomas Doll lesz a befutó. Információink szerint az 52 éves német szakvezető vasárnap este írja alá szerződését a klubnál. Vele tart segítője, Ralf Zumdick is.

A tabellán 17., utolsó előtti helyezett Hannover 19 forduló alatt 11 pontot szerzett, annyit, mint a sereghajtó Nürnberg, melyet csak jobb gólkülönbségével előz meg – a biztos bennmaradást érő 15. helyen álló Augsburgtól négy pontra van a csapat.

Thomas Doll 2013 decemberében érkezett az FTC-hez, irányítása alatt a népligeti csapat sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett. Doll 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege. A német tréner 2018 augusztusában távozott a Fraditól.

Doll korábban a Hamburg és a Borussia Dortmund vezetőedzője is volt a Bundesligában, a Hannover a harmadik csapata lesz a német élvonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik