Gulácsiék győzelemmel nyitottak a Mainz ellen

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 15:18
null
Poulsen a magasban, a Leipzig biztos győzelemmel kezdte a bajnokságot (fotó: AFP)
A német Bundesliga 1. fordulójában az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapujában hazai pályán 3–1-re nyert a Mainz ellen. A vendégeknél Szalai Ádám a kispadon sem kapott helyet, így csak nézője lehetett annak, hogy a sokkal több helyzetet kidolgozó lipcseiek biztos győzelmet arattak.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
RB LEIPZIG–MAINZ 3–1 (2–0)
Lipcse,Red Bull Aréna, 8500 néző. Vezette: Gräfe
RB Leipzig:Gulácsi – Upamecano, Adams, Halstenberg – Klostermann, Kampl (Henrichs, 78.), Haidara (Mukiele, 90+2.), Angelino – Olmo (Hang Hi Csan, 69.), Forsberg (Nkunku, 78.) – Poulsen. Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Mainz:Zentner– Baku, St. Juste, Niakhate, Brosinski – Barreiro, Latza (Tauer, 86.) – Onisiwo (Abass, 87.), Quaison (Boëtius, 68.), Burkardt (Öztunali, 68.) – Mateta (Nebel, 90+1.).Vezetőedző:Achim Beierlorzer
Gólszerző:
Forsberg (17. – 11-esből), Poulsen (21.), Haidara (51.), ill. Mateta (48.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bizonyára nem lehetett könnyű mainzinak lenni abban a tudatban, hogy az előző idényben a két találkozójukon összesen 13 gólt szerzett a Leipzig, és egyet sem kapott. Nem várt tehát sok munka a hazaiak kapujában Gulácsi Péterre, viszont attól nem kellett félnie, hogy a Mainzban esetleg megtréfálja őt Szalai Ádám, mert a magyar válogatott csatárát nem is nevezték a meccsre. Willi Orbánt igen, de ő a kispadról nézte végig a találkozót.

Az első félidő úgy zajlott, ahogy azt előzetesen remélték a lipcseiek. Egyre-másra indultak támadásra a hazaiak, és a nagy kedvvel játszó Forsberg és Poulsen vezérletével rengeteg helyzetet dolgoztak ki a mainzi kapu előtt. A jószerivel a felezővonalon is csak ritkán átjutó vendégek a 17. percig bírták ki gól nélkül, amikor a Barrero szabálytalanságáért megítélt tizenegyest Forsberg belőtte (1–0).

Nem álltak meg a lipcseiek, négy perccel később már kettővel vezettek, méghozzá Poulsen látványosan ívelt fejes góljával (2–0). Ráadásul egy súlyos vereség képe is felrémlett, mert Poulsen és Forsberg több helyzetet is elpuskázott, utóbbi neve mellé még egy kapufát is feljegyezhettünk.

A félidei kétgólos hazai előny inkább a vendégekre nézve volt hízelgő, mert a csapat legjobbja Robin Zentner kapus volt. Ezért is volt váratlan, hogy röviddel a második félidő kezdete után kiváló támadás végén Mateta szépített (2–1).

Nagyjából három percig reménykedhetett a Mainz, ekkor ugyanis Forsberg remek passzát Haidara lőtte estében a kapuba, és ezzel a meccs lényegi része eldőlt. Néhány helyzetet még kidolgoztak a hazaiak, de Zentner mindig biztosan védett, így az utolsó húsz perc tömény unalomba fulladt. Kár érte, mert egészen addig jól szórakoztak a nézők. 3–1

A lipcsei hívek viszont örülhettek, mert a kedvenceik győzelemmel indították az idényt, de hogy Werner hiánya mennyire fog megmutatkozni, azt csak a következő fordulókban és a mainziak elleninél acélosabb erőpróbákban fog kiderülni.

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München118–0+83
2. Hertha114–1+33
3. Borussia Dortmund113–0+33
4. Augsburg113–1+23
5. RB Leipzig113–1+23
6. Hoffenheim113–2+13
6. Freiburg113–2+13
8. Arminia Bielefeld111–10 1
9. Eintracht Frankfurt111–10 1
10. Wolfsburg110–00 1
10. Bayer Leverkusen110–00 1
12. VfB Stuttgart112–3–10
12. 1. FC Köln112–3–10
14. Mainz111–3–20
15. Union Berlin111–3–20
16. Werder Bremen111–4–30
17. Mönchengladbach110–3–30
18. Schalke110–8–80

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, a Leipzig biztosan nyert. 3–1
90+2. perc: De a Leipzigben is... Haidara helyett Mukiele játszik a maradék egy percben.
90+1. perc: Kell még a csere a Mainzban, Mateta helyett a 17 éves Nebel a pályán.
86. perc: Mainzi csere, Latza helyett Tauer, Onisiwo helyett Abass a pályán.
81. perc: Hvang kiugrását akadályozta meg a kapujából remekül kilépő Zentner.
80. perc: Nkunku
lőtt rá messziről egy szabadrúgást, Zentner szögletre öklözött.
78. perc: Angelino őrületes tempóra gyorsított fel a mainzi tizenhatoson belül, majd 6 méterről, balról lőtt is, Zentner viszont szépen védett.
77. perc: Két csere a Lipcsében. Kampl helyett Henrichs, Forsberg helyett Nkunku érkezett.
73. perc: Brosinski végezhetett el szabadrúgást 26 méterre a lipcsei kaputól, csavarása veszélytelen volt.
69. perc: Lipcsei csere: Olmo helyett Hvang Hi Csan a pályán.
68. perc: Kettőt is cserélt a Mainz, Quaison helyett Boëtius, Burkardt helyett Öztunali a pályán.
67. perc: Angelino szabadrúgása ívelődött a tizenhatoson belülre, érkezett Poulsen, és óriási helyzetben nem tudta elfejelni a labdát. Azt magyarázta utána, hogy a szemébe sütött a nap.
64. perc: Az eset után Poulsen gyorsan labdát szerzett, kicsalta a kapust is, de gyengén gurított el mellette, a visszafutó védők a gólvonal előtt menteni tudtak.
63. perc: Poulsen kapott sárga lapot, mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást.
61. perc: Kampl és Onisiwo ütközött, mindkettejüket ápolni kellett.
58. perc: Latza kapott sárga lapot feltartásért.
56. perc: Pousen sarokkal hozta helyzetbe Olmót, aki 6 méterről, jobbról lőtt is, Zentner hatalmas bravúrral mentett.
51. perc: GÓÓÓÓL! ÚJRA KETTŐ A KÜLÖNBSÉG! Forsberg erőszakolta ki a lehetőséget középen, a tizenhatoson belül, majd jobbra tolta Haidarának, aki estében lőtt a kapu közepébe. 3–1
48. perc: GÓÓÓÓL! SZÉPÍTETT A MAINZ! Mateta kapott középen remek átadást, majd 11 méterről, jobbal a kimozduló Gulácsi mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 2–1

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, nagy a különbség, biztosan vezet a Leipzig. 2–0
45. perc: Angelino
próbálta meg kissé jobbról a rövid sarokba küldeni a labdát, de Baku lába közbelépett, így lett szöglet.
40. perc: Olmo kényszerítőzött Forsberggel, aki 15 méterről remekül csavart a bal felső irányába, de ezúttal nem találta el a kaput.
36. perc: A heves hazai rohamokban némi szünet állt be, de így sem sokszor találkozik a labdával a Mainz.
31. perc: Forsberg hozta fel a labdát, jobbra nézett, mintha passzolna, de inkább továbbvitte, és 10 méterről, laza bokamozdulattal a bal kapufát találta el.
30. perc: Mateta keze Halstenberg arcát érte, sárga.
29. perc: A mindenit, ez is majdnem bement! Angelino nagy csellel szabadult meg az emberétől a mainzi tizenhatoson belül, Poulsenhez gurított, aki egyből lőtt a jobb alsóra, Zentner bravúrral védett.
28. perc: Brosinski labdát kapott 18 méterre a lipcsei kaputól, majd ballal vagy egy méterrel fölélőtt.
27. perc: A szöglet után óriási kavarodás alakult ki Gulácsi kapuja előtt, de végül sikerült a felszabadítás.
26. perc: Brosinski két „bőrt” is kiosztott a lipcseieknek, de a társak utána nem tudtak helyzetbe kerülni, mindenesetre szögletig azért eljutottak a mainziak.
24. perc: Most aztán a nem túl rövid emlékezetű mainzi szimpatizánsoknak felrémlett az előző idény, ahol egyszer 8–0-ra, egyszer 5–0-ra nyert a Lipcse...

21. perc: GÓÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT A HAZAI CSAPAT.Angelinót vágta fel St. Juste az alapvonaltól 5 méterre, Forsberg beadását röviden mentették a védők, Olmo visszamelte az ötös bal oldaláról, Poulsen pedig 5 méterről a hosszú fölsőbe bólintott. 2–0
18. perc: Polusen
vette le remekül a labdát a tizenhatoson belül, majd villámgyorsan lőtt, a labda talán néhány centivel ment fölé.

Forsberg végezte el a tizenegyest, és be is lőtte (fotó: AFP)
Forsberg végezte el a tizenegyest, és be is lőtte (fotó: AFP)

17. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A LEIPZIG! A tizenegyest Forsberg végezte el, és a jobbra mozduló kapust becsapva a bal alsóba lőtt. 1–0
16. perc: TIZENEGYEST KAPOTT A LIPCSE! Dani Olmo
jó cselére Barrero rosszul mozdult, a spanyol lábát találta el.
14. perc: Szöglethez jutott a Mainz, Brosinski beadását kivágták a védők.
12. perc: A két csapat eddig nyolcszor találkozott a Bundesligában, 5-ször nyert a Lipcse, 2-szer döntetlen született, 1-szer győzött a Mainz.
8. perc: Angelino szabadrúgását Halstenberg fejelte rá a mainzi ötös jobb sarkáról, de kicsit elméretezte, fölé ment a próbálkozás.
4. perc: Olmo nagyszerű lövése befért volna a léc alá 18-ról, de Zentner nagy bravúrral szögletre mentett.
2. perc:
Az egészségügyi rendszabályok miatt kevesen ugyan, de vannak a stadionban. Maximum 8500 néző figyelheti helyszínről az eseményeket.
1. perc: A három magyar válogatott közül csak Gulácsi kezdő, Orbán a kispadon ül, Szalai Ádámot pedig nem nevezték a meccskeretbe.
1. perc: Elkezdődött a találkozó, a hazaiak fehér-pirosban, a Mainz tiszta aranyban játszik.

5 perc a nyitányig!

A GULÁCSI PÉTERREL KÉSZÍTETT INTERJÚNKAT ITT TALÁLJÁK!

IDÉNYBEHARANGOZÓNKAT ITT LEHET ELOLVASNI!

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Lipcsében az RB Leipzig–Mainz mérkőzés a német Bundesliga első fordulójából. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik