Bundesliga: Nem keresek új klubot – Gulácsi Péter

Vágólapra másolva!
2019.01.03. 11:39
null
Gulácsi Pétert beválasztották az ősz álomcsapatába (Fotó: AFP)
Az ősz álomcsapatába beválasztott Gulácsi Péter hallott az angol klubok érdeklődéséről, de nagyon jól érzi magát Lipcsében, nem szeretne távozni a Bundesligából, írja az rblive.de portál.

 

Az RB Leipzig labdarúgócsapatával foglalkozó lap szerint a magyar válogatott kapust többször is hírbe hozták angol klubokkal. Nem csupán azért, mert 2007 és 2013 között ott szerepelt, hanem mert tökéletesen megfelelne a Premier League-ben érvényes Homegrown Player Rule elnevezésű szabálynak, azaz saját nevelésű játékosnak és nem légiósnak számítana.

A szabály értelmében minden klubnak minimum nyolc saját nevelésű futballistát kell neveznie a 25 fős bajnoki keretbe, és annak minősül minden olyan játékos, aki 21 éves koráig legalább három évet eltöltött valamely angol klub akadémiáján. Márpedig Gulácsi 17 éves korától a Liverpool kapusa volt.

„Ezért figyel engem több angol csapat, de én nem keresek új klubot. Nagyon boldog vagyok a Leipzigben” – nyilatkozta Gulácsi.

A magyar kapus egyébként büszke is lehet a teljesítményére, a német bajnokság hivatalos honlapján ugyanis beválasztották az ősz álomcsapatába.

 

A különelemzés szerint ugyan a Mönchegladbach kapusa, Yann Sommer 77 százalékos teljesítményt nyújtott, de Gulácsi csupán egy százalékponttal maradt el tőle, és csak 17 gólt kapott. Hét mérkőzésen őrizte meg kapott találat nélkül a kapuját, október 7-e és november 11-e között sorozatban ötször védett hibátlanul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik