Bundesliga: nem edzőjétől vált meg a sereghajtó, hanem...

Vágólapra másolva!
2017.10.23. 19:37
Némileg váratlan lépésre szánta el magát a német élvonalban (Bundesliga) sereghajtó 1. FC Köln labdarúgócsapata: a gyenge szereplés láttán közös megegyezéssel szerződést bontott Jörg Schmadtke sportigazgatóval.

Igen mély gödörben van ebben a szezonban az 1. FC Köln: a Bundesligában 9 forduló után két ponttal sereghajtó, míg az Európa-ligában három forduló után nulla ponttal áll a csoportjában, ahol szintén utolsó. Hosszas egyeztetés és elemzés után a klub vezetősége úgy döntött, nem Peter Stöger vezetőedzőt állítja fel a kispadról, hanem Jörg Schmadtke sportigazgatónak köszöni meg eddigi munkáját. Igen mély gödörben van ebben a szezonban az 1. FC Köln: a Bundesligában 9 forduló után két ponttal sereghajtó, míg az Európa-ligában három forduló után nulla ponttal áll a csoportjában, ahol szintén utolsó. Hosszas egyeztetés és elemzés után a klub vezetősége úgy döntött, nem Peter Stöger vezetőedzőt állítja fel a kispadról, hanem Jörg Schmadtke sportigazgatónak köszöni meg eddigi munkáját.

„Kulcsszerepe volt abban, hogy visszajutottunk a Bundesligába, valamint abban is, hogy az Európa-ligában szerepelhetünk. Nagyon hálásak vagyunk neki ezért, minden jót kívánunk neki és családjának a jövőben” – idézi a Köln közleménye a klub elnökét, Werner Spinnert.

Az 53 éves Schmadtke 2013 nyarán érkezett a Hannovertől a Kölnhöz, amely rögtön a sportigazgató regnálásának első szezonjában feljutott az élvonalba, méghozzá a másodosztályt megnyerve. A 2016–2017-es szezonban az 5. helyen zárt a csapat a Bundesligában, így kivívta a szereplést az Európa-ligában. A sportigazgató – aki profiként a Fortuna Düsseldorf és a Freiburg kapusa volt – korábban az Alemannia Aachennel is feljutott az élvonalba (2006).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik