Bundesliga: megszólalt a kapus, aki el akarta rúgni a tizenegyespontot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 13:13
null
Zentner (jobbra) második élvonalbeli meccsén nagyot alakított (Fotó: AFP)
A Bundesliga 11. fordulójában a Mainz kapusa, Robin Zentner egy fantomlabdával találkozott, és amit a fiatal német kapus a Mönchengladbach ellen összehozott, olyat valóban ritkán lehet látni futballpályákon.

Zentner a hazagurított labdát szerette volna tovább passzolni, s mivel nem a labdát figyelte, hanem azt nézte, hogy kihez továbbíthatna, nem vette észre, hogy a labda már továbbgurult. Így a tizenegyespontot próbálta volna elrúgni, ami az év eddigi talán legviccesebb, futballpályán látott jelenetét hozta.

„A hazagurított labda egy kicsit visszafelé pörgött, talán ez zavarhatott meg. A szemem sarkából láttam valami fehéret, azt hittem, a labda az. A tizenegyespont volt az. Jean Gbaminnak akartam volna passzolni, de sehol nem volt a labda” – mondta Zentner, akinek ez volt csupán a második német élvonalbeli mérkőzése.

„Az egész szituáción még nem tudok nevetni, de azt hiszem, az öltözői szívatásokra ideje lesz felkészülnöm. Talán, ha eltelik egy kis idő, majd én is tudok nevetni a történteken, egyelőre inkább annak örülök, hogy nem lett gól az esetből” – fogalmazott a 23 éves kapus.

A Mönchengladbach elleni mérkőzés egyébként 1–1-gyel ért véget.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik