Nagy az érdeklődés a Hertha és az Union Berlin összecsapása iránt (Fotó: AFP)

 

Hiába tanyázik mindkét berlini csapat az alsóházban, hiába tombol hatalmas belső vihar a Hertha háza táján, a fővárosi derbit nem akarják kihagyni a szurkolók. Ennek ellenére nem kevesen kénytelenek lesznek a televízió képernyőjén követni a találkozót, ugyanis a Hertha közlése szerint egy hónappal a meccs előtt már elkelt az összes belépő.

A berlini Olimpiai Stadion közel 75 ezer néző befogadására alkalmas. A két együttes őszi mérkőzését az Union nyerte meg hazai pályán 1–0-ra.

A Bundesliga a hivatalos honlapján a német futball hat legfontosabb derbije között emlegeti a fővárosi rangadót. Az őszi bajnokit megelőzően Berlinben legutóbb több mint 40 éve, az 1976–1977-es idényben találkozott egymással a város valamely két csapata az első osztályban, akkor a HBSC és a Tennis Borussia. A most megküzdő két klub hasonló népszerűségnek örvend: a kelet-berlini Union 32 ezer klubtaggal rendelkezik, a nyugat-berlini Hertha közel 37 ezerrel.

A Hertha hazai meccsei közül ebben az évadban eddig kettő volt telt házas: a Bayern München és a Borussia Dortmund elleni találkozó.