Bundesliga: Nagelsmann az RB Leipzig edzője lesz – hivatalos

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 18:52
null
Julian Nagelsmann a következő szezon végén távozik a Hoffenheimtől (Fotó: AFP)
Az RB Leipzig hivatalosan is megerősítette, hogy 2019 nyarától a Hoffenheimtől távozó Julian Nagelsmann lesz a csapat vezetőedzője.

 

Mint megírtuk, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim csütörtök délután közleményt adott ki, melyben az áll, hogy a következő szezon végén Nagelsmann távozik a posztjáról. A mindössze 30 esztendős vezetőedző a Hoffenheim honlapjának azt mondta, nem szeretné, ha az egész idény a jövőjével kapcsolatos pletykákról szólna, ezért már most szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba.

A hivatalos bejelentés után néhány órával az RB Leipzig megerősítette a Kicker és a Bild értesüléseit, melyek szerint Nagelsmann 2019 nyarától a lipcsei együttest irányítja majd. Szerződése jövő nyártól 2023-ig szól, az RB Leipzig közleménye szerint ő volt Ralf Rangnick sportigazgató és Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató első számú jelöltje a posztra. A hivatalos bemutatásra csak a következő szezon előtt kerül sor, tiszteletben tartva Nagelsmann jelenleg érvényes megállapodását.

A lipcseiek eddigi edzője, Ralph Hasenhüttl a legutóbbi idény végén távozott. Azt egyelőre nem közölte a klub, hogy a következő évadban ki irányítja a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik