Minden bizonnyal zárt kapus lesz a Dortmund–Schalke derbi is (Fotó: AFP)

 

Vasárnap este Karl-Josef Laumann, Észak-Rajna-Vesztfália egészségügyi minisztere az ARD-Talkshow-ban elmondta, helyt adnak Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter javaslatának. Spahn vasárnap délután azt mondta, az ezer fő fölötti események lemondását javasolja a koronavírus terjedésének megállítása érdekében.

Laumann úgy fogalmazott, egész Németországban egységes fellépésre van szükség. A döntés egyben azt jelenti, hogy a tartomány labdarúgó-mérkőzéseit egyelőre szurkolók nélkül játsszák, így a szombati Dortmund–Schalke derbi is zárt kapus lesz.

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, Laumann szavai azonban készpénznek vehetők. A héten így további három Bundesliga-meccset rendezhetnek zárt kapuk mögött: szerdán a Mönchengladbach–1. FC Köln, pénteken a Fortuna Düsseldorf–Paderborn, szombaton a Köln–Mainz találkozót nem látogathatják nézők. Az egészségügyi miniszter szerint valószínű, hogy hamarosan Németország többi tartományában is hasonló döntés születik.

Az érintett klubok egyelőre nem kommentálták a hírt a közösségi csatornáikon. A francia L'Équipe információi szerint nem kizárt, hogy a szerdai PSG–Dortmund Bajnokok Ligája-mérkőzés is zárt kapus lesz.