Szenzáció, a Hoffenheim véget vetett a Bayern veretlenségének!

Vágólapra másolva!
2020.09.27. 15:25
null
A Hoffenheim szenzációs teljesítményt nyújtott a Bayern ellen (Fotó: AFP)
A német labdarúgó Bundesliga 2. fordulójában a Hoffenheim óriási meglepetésre 4–1-re legyőzte a címvédő Bayern Münchent, amely 2019. december 7. óta először veszített el tétmérkőzést – 32 találkozó (31 győzelem, 1 döntetlen) után!

NÉMET BUNDESLIGA
2. FORDULÓ
HOFFENHEIM–BAYERN MÜNCHEN 4–1 (2–1)
Sinsheim
, Rhein-Neckar-Arena. Vezette: Brand.
Hoffenheim: O. Baumann – Posch, Vogt, Bicakcic (Skov, 39.) – Akpoguma, Geiger (Bebou, 59.), Samassékou, Kaderábek – Baumgartner (Gacsinovics, 58.) – Kramaric, Dabbur (Grillitsch, 80.). Vezetőedző: Sebastian Hoeness.
Bayern München: Neuer – Pavard (Goretzka, 57.), J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Tolisso (Musiala, 73.) – Gnabry, Th. Müller, Sané (Coman, 73.) – Zirkzee (Lewandowski, 57.). Vezetőedző: Hansi Flick.
Gólszerző: Bicakcic (16.), Dabbur (24.), Kramaric (77., 90+2. – 11-esből), ill. Kimmich (36.)

 

A budapesti Szuperkupa-győzelem után Hansi Flick a kispadra ültette Robert Lewandowskit és Leon Goretzka sem volt ott a rekordbajnok kezdőjében – a 2019. december 7. óta tartó veretlenségi sorozatból kiindulva azt lehetett gondolni, ezt megengedheti magának a Bayern, ráadásul a feszített program rotációt kívánt. Az első percek úgy is teltek, ahogy várni lehetett: meglehetősen nyomasztó müncheni fölénnyel. Aztán belelendült a házigazda...

Sebastian Hoeness Hoffenheimje előbb csak kiegyenlítettebbé tette a mérkőzést, majd egyre több akciót vezetett. A 16. percben az egyik ilyen szögletet eredményezett, az pedig gólt: Dennis Geiger remek beadását csúsztatta a hosszúba Ermin Bicakcic! (1–0). Hosszú idő után ez volt az első Hoffenheim-gól, amelyet nem Andrej Kramaric szerzett.

Mire a Bayern érdemben reagált volna a figyelmeztető jelekre, már kétgólos hátrányba is került. A 24. percben előbb Thomas Müller reklamált tizenegyest (hiába), a Hoffenheim pedig előreküldte a labdát. Benjamin Pavard ritka szerencsétlen mozdulattal gyakorlatilag kiugratta Munasz Dabburt, az izraeli válogatott csatár a jobbösszekötő helyén kilépett, megvárta, míg Manuel Neuer lecsüccsen, majd finoman, gyönyörűen a kapuba emelt (2–0)!

Jönniük kellett a bajoroknak, a Hoffenheim meg csak erre várt – a kék mezesek valósággal szétkontrázták a címvédőt, ám sem Christoph Baumgartnernek, sem Kramaricnak nem sikerült élnie a lehetőségével. A 36. percben Joshua Kimmich rángatta ki (valamennyire) a bajból a vendégeket: a balösszekötő helyéről, a tizenhatoson kívülről csavart csodálatos, kapufás gólt (2–1). Közvetlenül a találat előtt Bicakcic egy rossz mozdulat után a földön maradt, a Bayern közben végigjátszotta a támadást – reklamáltak is a hazaiak, de hiába, a Hoffenheim védőjét pedig le kellett cserélni. A félidő hektikus hajrájában könnyűszerrel lehetett volna 3–1 is, ám Kramaric lövését Neuer a lécre segítette. Úgy fordulhatott a Bayern München, hogy örült, nincs kétgólos hátrányban...

A második félidő egy dupla Dabbur-helyzettel kezdődött (a második ráadásul ajtó-ablak ziccer volt), egy Zirkzee-léccel folytatódott (Oliver Baumann bravúrral nyomta a lécre a lövést). Hansi Flick az 57. percig várt, majd Zirkzee és Pavard helyére beküldte Lewandowskit és Goretzkát, viszont a Hoffenheim is kettőt cserélt. A 73. percben a Bayern edzője újabb kettős cserével igyekezett új impulzust adni csapatának (Kingsley Coman és Jamal Musiala érkezett), a játék képe azonban nem nagyon változott: a színvonal magas volt, a Hoffenheim pedig nem foggal-körömmel őrizte az egygólos előnyt, hanem bátran támadott. Olyannyira, hogy a 74. percben Neuernek elképesztő bravúrra volt szüksége a 2–1-es állás megőrzéséhez Robert Skov lövésénél!

Három perc múlva már Neuer sem tudott segíteni, egy jobb oldali Hoffenheim-akció végén a Kimmichet megelőző Kramaric lőtt a hosszúba, azaz ismét két góllal vezetett a házigazda! (3–1) Ezzel el is dőlt a meccs, de a slusszpoént a ráadásban büntetőből Kramaric szolgáltatta (4–1) – gyakorlatilag kiütéses hazai siker lett a vége! A Hoffenheim teljesen megérdemelten győzött és szakította meg a müncheniek parádés veretlenségi sorozatát – a Bayern második csapatától szerződtetett Sebastian Hoeness és együttese megmutatta, mit tud! A csúcsteljesítményt nyújtó házigazda a győzelmével a Bundesliga élére ugrott.

AZ ÁLLÁS
1. Hoffenheim227–3+46
2. Augsburg225–1+46
3. Eintracht Frankfurt2114–2+24
4. RB Leipzig2114–2+24
5. Arminia Bielefeld2112–1+14
6. Bayern München2119–4+53
7. VfB Stuttgart2116–4+23
8. Hertha2115–4+13
9. Freiburg113–2+13
10. Borussia Dortmund2113–2+13
11. Werder Bremen2114–5–13
12. Bayer Leverkusen221–10 2
13. Wolfsburg110–00 1
14. Union Berlin2112–4–21
15. Mönchengladbach2111–4–31
16. 1. FC Köln222–4–20
17. Mainz222–7–50
18. Schalke221–11–100

 

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90+5. perc. TOMBOLNAK A NÉZŐK, HOFFENHEIM–BAYERN MÜNCHEN 4–1, NEM KÁPRÁZIK A SZEMÜK, EZ A VÉGEREDMÉNY!!! HATALMAS HAZAI BRAVÚR, VÉGE A BAYERN VERETLENSÉGI SOROZATÁNAK!

90+4. perc. Müller lő kapu mellé, majd rálegyint mindenre. Mindenre is.

90+2. perc. KRAMARIC A JOBB FELSŐ SAROKBA RÚGJA A TIZENEGYEST, 4–1!!!

90+1. perc. NEUER ELÜTI A KIUGRÓ BEBOUT, SÁRGA LAP, TIZENEGYES! Boateng is kap egy sárgát!

90. perc. Neuer elkalandozik, Bebou az üres kapuba emelhetne, de nem emel, hanem lő, a lövésbe meg belelépnek!

89. perc. Nagyon fogy a Bayern ideje. 3–1 a Hoffenheimnek, és teljesen megérdemelt a hazai vezetés, ezzel a különbséggel is. Vége a nagy sorozatnak? Tavaly december 7. óta 31 győzelem, 1 döntetlen. És most… jön a vereség?

88. perc. Védelmi hiba a hazaiaknál, de ez ilyen meccse, megússza a Hoffenheim! A kontra után Kramaric szerezhetne újabb gólt, a kapu fölé durrant!

86. perc. Musiala szépen húzza meg a jobb szélt, csak amikor be akar adni, belegabalyodik saját lábába.

84. perc. MÉG EGY HAZAI HELYZET, MERT OLYAN KEVÉS VOLT!!! A remekül beszálló Bebou lép meg a jobb oldalon, beadását Kramaric szép mozdulattal küldi kapura, Boateng blokkol!

82. perc. Coman lövése megy el messze a kapu mellett-fölött.

80. perc. HAZAI CSERE. Dabbur helyére Grillitsch áll be.

77. perc. GÓÓÓÓÓÓL, OTT A HARMADIK, KRAMARIC, 3–1!!! Eldőlt? Könnyen lehet! Kaderábek a jobb szélen futó Bebouhoz stukkol, a szélső bead, Kramaric a röviden megelőzi Kimmichet, majd egy átvétel után kilövi a hosszú alsó sarkot!

74. perc. MEKKORÁT VÉD NEUER!!! Tiszta ziccerig játszott Hoffenheim-akció, Skov ballábas lövését Neuer rendkívüli bravúrral, lábbal hárítja!

73. perc. KETTŐS BAYERN-CSERE. Lejön Tolisso és Sané, beáll Musiala és Coman.

70. perc. Lewandowski először kerül lövőhelyzetbe, de kísérlete szögletre vágódik. A szögletkombináció végén Kimmich ível át a hosszúra, Gnabry középre bikázza a labdát, Baumann ment!

68. perc. Beszorítja a Bayernt a Hoffenheim, de nincs lövés, aztán Kimmich elég hajmeresztő módon csúsztatja haza a labdát. Kontrázik a Bayern, a beadás után itt sem tud senki lőni!

64. perc. Azért továbbra sem arról van szó, hogy a Hoffenheim foggal-körömmel védekezik és igyekszik túlélni… Remek benyomást keltenek a hazaiak.

63. perc. A frissen beállt Bebou egy csellel világgá zavarja Daviest, beadását Boateng kapcsolja le.

62. perc. Bayern-helyzet, egy jobb oldali beadásra Sané repül be, bele is ér a labdába, de az nem találja el a kaput.

58. perc. KETTŐS HAZAI CSERE. Baumgartner és Geiger helyére érkezik Gacsinovics és Bebou.

57. perc. JÖN LEWANDOWSKI ÉS GORETZKA. Zirkzee le, Lewandowski be, Pavard le, Goretzka be, Kimmich valószínűleg jobbhátvédbe megy át.

57. perc. LÉCET LŐ A BAYERN IS, ZIRKZEE! Gnabry „ássa ki” a labdát az ötös sarkánál csatártársának, Zirkzee nagyon éles szögből lő, Baumann bravúrral a lécre piszkálja a labdát!

52. perc. A másik oldalon Zirkzee visszagurítása után töri el Sané a labdát.

51. perc. AJTÓ-ABLAK, FÖLÉ!!! Megint Dabbur!!! Boateng és Kimmich kommunikációs zavara után ziccerbe kerül a Hoffenheim csatára, egyedül áll a kapu előtt, de fölé bombáz!

51. perc. HAZAI LEHETŐSÉG! Dabbur kerül helyzetbe a jobb oldalon, lövését Neuer védi!

46. perc. Folytatjuk! Lewandowski lendületesen melegített, de Flick egyelőre nem dobta még be.

1. FÉLIDŐ

45+4. perc. VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK. Kitűnő mérkőzés, a Hoffenheim megérdemelten vezet 2–1-re a Bayern München ellen, és vezethetne két góllal is a helyzetek alapján. Sebastian Hoeness csapata pazarul kontrázik és a rekordbajnok egyelőre szenved. Jön-e Lewandowski vagy Goretzka?

45+1. perc. SÁRGA LAP! Kramaric, szövegért. Miután Kimmich odavert könyökkel Vogtnak, de ezt nem szankcionálta a játékvezető.

45. perc. LÉC, KRAMARIC! Hektikus, csapkodó játék után kontrázik a Hoffenheim, Kramaric a bal szélről indul befelé, megforgatja Boatenget, lövése a lécről jön ki! Neuer hozzáért!

40. perc. Kramaric készítene elő, de Boateng az utolsó pillanatban bemutat egy nagy mentést, és Dabbur így hoppon marad!

39. perc. KÉNYSZERŰ HAZAI CSERE. Az eddig remeklő és gólt szerző Bicakcicot le kell cserélni, Skov áll be a helyére. Flick is odamegy a letámogatott Bicakcichoz, s bátorítja.

36. perc. HATALMAS GÓÓL, KIMMICH, 2–1, SZÉPÍT A BAYERN! Gnabry visszagurítása után 19 méterről, a balösszekötő helyéről tökéletes, kapufás Kimmich-lövés a hosszú fölsőbe! A hazaiak egyből a bíró arcába másznak, mivel az akció során (Bayern-játékos közreműködése nélkül, nem történt szabálytalanság) rosszul lépett és a földön maradt Bicakcic, a müncheniek nem rúgták ki a labdát, hanem végigjátszották az akciót.

35. perc. BAYERN-LEHETŐSÉG! Sané fejese megy el a kapu mellett.

34. perc. Müller lövése megy el a hazai kapu mellett, meg is pattant. Müller megnézi magának Geigert, aki a lövés pillanatában odalépett neki.

31. perc. ÚJABB HAZAI HELYZET!!! Szétkontrázza a Hoffenheim a Bayernt! Kramaric lép meg, befelé cselez, ballábas, lapos, a bal alsó sarokra „visszahúzott” lövését Neuer elcsípi!

30. perc. Most már érdemes leírni: 2019. december 7-én szenvedett legutóbb vereséget a Bayern München tétmérkőzésen, akkor a bajnokságban a Borussia Mönchengladbach győzte le 2–1-re a rekordbajnokot.

29. perc. HAZAI HELYZET! Baumgartner találja magát viszonylag tiszta helyzetben a kapu előtt, de nem találja el a kaput! Súlyos problémákkal néz ma szembe a Bayern…

28. perc. SÁRGA LAP. Egy elkésett belépő, Baumgartnernek villan a sárga.

24. perc. GÓÓÓL, MI VAN ITT, 2–0 a HOFFENHEIMNEK, DABBUR!!! Baumann kirúgja a labdát, a Bayern-védők bénáznak, és gyakorlatilag Pavard ugratja ki Dabburt! A Hoffenheim támadója köszöni az ajándékot, rávezeti a labdát Neuerre, megvárja, míg leül a kapus, és finoman a kapuba emel! VAR-ELLENŐRZÉS JÖN. MEGADJÁK!

24. perc. Thomas Müller reklamál tizenegyest, mezráncigálás miatt. Van némi igazsága, de nem kap.

22. perc. Egy jobb oldali Bayern-szöglet után Pavard fejel a Hoffenheim kapuja mellé. Visszafelé is mozgott, össze is ütközött egy védővel, nem csoda, hogy nem tudta kapura irányítani a labdát.

21. perc. SÁRGA LAP! Geiger csúszott oda Boatengnek, aki fájlalja is a lábát.

19. perc. Thomas Müller jobb oldali beadását kapja le Baumann.

Bicakcic (balra) szerezte meg a mérkőzés első gólját (Fotó: AFP)
Bicakcic (balra) szerezte meg a mérkőzés első gólját (Fotó: AFP)

17. perc. A Hoffenheim legutóbbi 9 gólját Andrej Kramaric szerezte, ezt a szériát törte meg most Ermin Bicakcic.

16. perc. GÓÓL, VEZET A HOFFENHEIM, BICAKCIC, 1–0!!! Bal oldali szöglet, remekül a kapu felé csavarva, Geiger a „feladó”. A tökéletes ütemben emelkedő Bicakcic a hosszú sarok felé csúsztat, Neuer tehetetlen, és nem sikerül a gólvonalról tisztázni a labdát!

13. perc. Zirkzee lövésébe lépnek bele, szöglet. Bicakcic ért oda. A sarokrúgás veszélytelen.

10. perc. Egy pillanatra meghűl a vér a bayernesekben, mert Kramaric kis híján megugrik. A horvát gólzsák az utóbbi időben egyszemélyes végrehajtó egységként dolgozik, mert ha ő nem szerez gólt, akkor a Hoffenheim bajban van… Aztán Boateng kezére pattan egy labda, tovább!

7. perc. Baumann-nak kell elütnie egy kapu felé csavart beadást, de mindegy is, mert a játékvezető a szabálytalankodó Thomas Müller ellen ítélt közben.

5. perc. Nem azt mondom, hogy egyoldalú a nyitány, de a Hoffenheim eddig alig lépte át a felezővonalat.

3. perc. Alaba a hosszúra tekeri a szabadrúgást, de egyrészt lekapcsolják azt a védők, másrészt les.

2. perc. A bajorok benyomják a házigazdát saját tizenhatosukra. Tolisso egy csattanás után a földön marad, ápolni kell. Szabadrúgás. Flick tekintete felhős.

1. perc. A Bayern kezdte a mérkőzést!

• Pályán a csapatok, a lelátón pedig (korlátozott számban) nézők, kékben a Hoffenheim, pirosban a Bayern München. Gyászszünettel kezdődik a találkozó. A Hoffenheim volt elnökére, a 61 évesen elhunyt Peter Hofmannra emlékeznek.

• LEWANDOWSKI A KISPADON! A feszített ritmus miatt ma pihenőt kap Robert Lewandowski, Joshua Zirkzee lesz a Bayern csatára. Lewandowski a Bundesliga hivatalos honlapja szerint 2019 decembere óta először kezd egy tétmérkőzést a kispadon, a bajnokságban 2018 szeptemberében fordult elő legutóbb ilyesmi vele.

Lewandowski ezúttal kimaradt a Bayern kezdőcsapatából, a nyári sztárigazolás Sané viszont ott van (Fotó: AFP)
Lewandowski ezúttal kimaradt a Bayern kezdőcsapatából, a nyári sztárigazolás Sané viszont ott van (Fotó: AFP)

• A Hoffenheimből Havard Nordtveit és Konsztantinosz Sztafilidisz hiányzik, a Bayernből Tanguy Nianzou.

• A Hoffenheim kispadján Sebastian Hoeness, a Bayern-ikon Dieter Hoeness fia, Uli Hoeness unokaöccse. Ha bravúrgyőzelemre tudja vezetni a csapatát, Ralf Rangnick után a második Hoffenheim-edző lesz, aki két győzelemmel nyit az élvonalban.

A Bundesliga történetében még sosem ért el egy csapat két forduló alatt 10 gólt, a Bayern most megteheti ezt, s „csak” kétszer kell betalálnia.

• ABayern február 16. óta nem veszített pontokat a Bundesligában (egymás után 15 győzelem) és 2019. december 7. óta nem szenvedett vereséget tétmeccsen. Az elképesztő sorozat 32 mérkőzés (31 győzelem, 1 döntetlen!) óta tart, a bajnokságban 21 mérkőzéses a veretlenség. A müncheniek a Sevillával vívtak meg a héten az európai Szuperkupáért a Puskás Arénában, és hosszabbítás után 2–1-es győzelmet arattak.

• MÁRIS MEGVAN AZ IDÉNY ELSŐ EDZŐVÁLTÁSA. A 18 bajnoki óta veretlen Schalke vezetőségénél betelt a pohár, azonnali hatállyal menesztették David Wagner vezetőedzőt. RÉSZLETEK ITT!

JÓ NAPOT KÍVÁNUNK! A Hoffenheim és a Bayern München is jól indította az idényt, természetesen a tavaly december óta veretlen rekordbajnok az esélyes vasárnapi rangadójukon. Tartsanak velünk, kövessék a mérkőzés alakulását a Nemzeti Sport Online-on!

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Schalke–Werder Bremen 1–3 (Uth 90+3., ill. Füllkrug 22., 37., 59. – a harmadikat 11-esből)
Leverkusen–RB Leipzig 1–1
(Demirbay 20., ill. Forsberg 14.)
Augsburg–Borussia Dortmund 2–0 (Uduokhai 40., Caligiuri 54.)
ArminiaBielefeld–1. FC Köln 1–0 (Edmundsson 78.)
Mainz–VfB Stuttgart 1–4 (Quaison 13., ill. Wamangituka 45., Didavi 61., Klimowicz 80., Kalajdzic 86.)
BorussiaMönchengladbach–Union Berlin 1–1 (Thuram 56., ill. Schlotterbeck 79.)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Hertha BSC–Eintracht Frankfurt 1–3 (Hinteregger 78. – öngól, ill. André Silva 30. – 11-esből, Dost 37., Rode 71.)
VASÁRNAP

18.00: Freiburg–Wolfsburg (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik