Gulácsi Pétert a társak és a szakírók is az elmúlt idény legjobbjának választották (Fotó: AFP)Gulácsi Péter remek formában védte végig az előző idényt, mint ismert, több fórumon is a Bundesliga legjobb kapusának választották, ami alapvetően jó hír az RB Leipzig szakvezetése számára. Csakhogy a magyar légiós brillírozása felvet egy problémát is: a német lap szerint nehéz lesz mögé minőségi tartalékot találni, mert a vélhetően kevés játékidő inkább taszító, mint vonzó tényező.

A Bild összegzése szerint Gulácsi első számú helyettese, a svájci válogatott Yvon Mvogo a több játéklehetőség reményében erősen gondolkodik az Augsburg ajánlatának elfogadásán, a 25 éves Marius Müller is túl jó a kispadhoz és többre vágyik, az U19-es válogatott tehetség, Julian Krahl pedig napokon belül az 1. FC Köln második csapatának tagja lesz.

Az előző idényben az Európa-liga jelentett némi vigaszt a tartalékoknak – a nemzetközi porond Mvogo terepe volt –, ám a lipcseiek az idén a BL-ben indulnak, és nem tűnik életszerűnek, hogy az alapember Gulácsinak éppen ez alól adnának felmentést.