Bundesliga: Gulácsi Péter a Sky Sportnál is az idény kapusa lehet

Vágólapra másolva!
2019.05.23. 16:46
null
Gulácsi Péterre is lehet szavazni a Sky Sport voksolásán (Fotó: AFP)
A Kicker által a Bundesliga legjobb játékosának választott Gulácsi Péter egy nap után a harmadik helyen áll a német Sky Sport által indított voksoláson, ahol a szurkolói szavazatok alapján keresik az idény legjobb hálóőrét. A magyar kapus Kevin Trapp-pal (Frankfurt), Roman Bürkivel (Dortmund) és Jirí Pavlenkával (Werder) lehet versenyben az elsőségért – igaz, a dortmundi rivális előnye jelentősnek tűnik.

 

A Kicker újságírói, valamint a német Sport1 televízió által is az idény legjobb kapusának választott Gulácsi Péter egy nap után a 3. helyen áll a Sky Sport kedden startolt voksolásán. Szavazni ide kattintva lehet!

A voksolás állása szerdán 16 órakor
A voksolás állása szerdán 16 órakor

A 29 éves magyar kapus sorra gyűjti az elismeréseket a Bundesliga 2018–2019-es kiírásában nyújtott teljesítményével.

A Kicker újságírói az egész idényben osztályozták a játékosokat, a német lapnál hagyományosan az egyes a legjobb, a hatos pedig az elképzelhető legrosszabb teljesítmény „jutalma”. Az átlagok alapján az RB Leipziggel bronzérmet szerző, hétvégén a Német Kupa-fináléban érdekelt Gulácsi zárt az élen. A magyar kapus a 33 mérkőzése alapján 2.61-es átlagot tudhat magáénak.

Szintén Gulácsi lett a legjobb kapus a Bundesliga-idényt végigkísérő Fantasy-játékban, itt 220 pontot gyűjtött, a mezőnyjátékosokat is figyelembe véve például a gólkirály Robert Lewandowskit is megelőzte.

A magyar hálóőrt a német Sport1 is elismerte, övé lett a 2008 óta minden évben a Bundesliga legtöbb kapott gól nélküli mérkőzését teljesítő kapusnak járó Die weisse Weste díj. Ezzel együtt 7500 eurót is nyert, amit hagyományosan jótékony célra fordítanak – számolt be a televízió honlapja.

Gulácsi Péter a harmincháromból tizenhat bajnokit hozott le kapott gól nélkül az RB Leipzig hálója előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik