Hans-Dieter Flick 2023-ig maradhat a Bayern edzője (Fotó: AFP)

 

A hosszabbításról Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója elárulta, az elmúlt napokban több, a jövőről szóló beszélgetése is volt Flickkel, és az ezen elhangzottak kulcsfontosságúnak bizonyultak. A klubvezető hozzátette, Flick eddigi munkájával is rendkívül elégedettek voltak, s úgy érzi, az egykori Bayern-játékos irányításával a hosszú távú célok elérésére is képes lehet a klub.

Oliver Kahn aki jelenleg az elnökség tagjaként segíti korábbi csapatát – szintén amondó volt, Flick számára óriási előnyt jelent, hogy korábbi Bayern-játékosként tisztában van a klub filozófiájával, pontosan ismeri a közeget, és hiteles.

A német sajtóban csak Hansi Flickként becézett szakember hozzátette, a klubvezetőkkel folytatott beszélgetések alatt úgy érezte, teljes a bizalom iránta, ezért eddig sem aggódott a jövőjéért. Most azonban, hogy hivatalos a maradása, még izgatottabban várja a folytatást. Flick elárulta, jelenleg is teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy a szakmai stábbal közösen olyan edzésterveket tudjanak összeállítani és kialakítani, amelyek az otthon készülő játékosok formáját a lehető legmagasabb szinten tarthatják.

A Bundesligában címvédő bajorok november elején menesztették Niko Kovac vezetőedzőt, akinek helyét ideiglenes megbízással Flick vette át. Utóbbi 2006 és 2014 között a német válogatott pályaedzője volt, a müncheniek szakmai stábjához júliusban érkezett. Rummenigge vezérigazgató decemberben közölte, hogy a tréner a 2019–2020-as szezon végéig biztosan vezetőedző marad.

Ezt a megállapodást újították meg most, így ha minden a közös tervek szerint alakul, az 55 éves tréner legalább 2023 nyaráig a Bayern München vezetőedzője maradhat.