Öngóllal szerezte meg a vezetést a Werder Bremen (Fotó: AFP)

 

A párharc első felvonásán nem született gól, így a visszavágóra maradt a döntés az élvonalbeli tagságról. A Werder Bremen jól kezdte a találkozót, és a harmadik percben a vezetést is megszerezte: Josh Sargent pontatlanul vette át a labdát a Heidenheim tizenhatosán belül, és ez lett a szerencséje, hiszen a menteni igyekvő Norman Theuerkauf a saját kapujába emelt 15 méterről (0–1).

A vezető gól megszerzése után sem állt le a Werder, megnyomta az első negyedórát, az előnyét azonban nem tudta növelni, így a szünetben 1–0-s brémai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

A fordulás után többet birtokolta a labdát a Heidenheim, de a Werder jutott el többször lövőhelyzetig. Sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz újabb gól, ám a 85. percben egyenlíteni tudott a házigazda. Tobias Mohr tüzelt 20 méterről, a labda a keresztlécről Tim Kleindienst lábára pattant, onnan pedig rögvest a brémai kapuba (1–1).

A drámai hajrá azonban csak ezután kezdődött. A 94. percben újabb védelmi megingást kihasználva került előnybe a Werder: Theuerkauf nem volt elég határozott Fin Bartels mellett, a brémaiak rutinos játékosa továbbvitte a labdát, és ajtó-ablak ziccert teremtett, amelyet Ludwig Augustinsson gólra is váltott (1–2).

A 97. percben jött az újabb fordulat: büntetőt kapott a Heidenheim, amelyet Kleindienst értékesített. A házigazdának azonban újabb gólra már nem maradt ideje, így az idegenben szerzett góloknak köszönhetően a Werder Bremen nyerte meg a párharcot, és ezzel a Bundesligában maradt. 2–2

NÉMET BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Heidenheim (II.)–Werder Bremen 2–2
(Kleindienst 85., 97. – a másodikat 11-esből, ill. Theuerkauf 3. – öngól, Augustinsson 94.)