Bundesliga: Dárdai a Köln álomjelöltje a padra – sajtóhír

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.11. 17:17
null
Kölnben kaphat ismét Bundesliga-kispadot Dárdai? (Fotó: AFP)
A német Sport 1 információi szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő 1. FC Köln első számú jelöltje a kirúgott Achim Beierlorzer helyére Dárdai Pál, a Hertha BSC korábbi magyar vezetőedzője.

Mint beszámoltunk róla, az 1. FC Köln szombaton menesztette Achim Beierlorzert, aki csapatával 11 bajnoki mérkőzésen csupán hét pontot gyűjtött, s irányításával a Német Kupából is kiesett a kölni együttes.

A német sajtó szerint a csapatot ideiglenesen átvevő André Pawlak, Manfred Schmid páros valóban csupán ideiglenes, és erősen keresi az utódot a kölni klub. Az álomjelölt nem más, mint Dárdai Pál.

A Hertha BSC korábbi trénerét – ahogy arról mi is beszámoltunk – áprilisban is megkereste a kölni csapat, ám akkor nemet mondott. Dárdai jelenleg is szerződésben áll a berlini klubbal, 2020 nyarától az utánpótlásban kezdhetne el tevékenykedni.

A Sport 1 forrása szerint a Köln vezetői még nem léptek kapcsolatba a lehetséges trénerjelöltekkel, csupán mérlegelik a lehetőségeiket, de a 43 éves magyar szakembert egészen biztosan meg fogják keresni.

Dárdai mellett felvetődött még a Mainztól szintén nemrégiben menesztett edző, Sandro Schwarz neve is, illetve André Breitenreiterről, Tayfun Korkutról, Huub Stevensről is írnak a német portálok, mint lehetséges kölni vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik